Acasă IT & Comunicatii Cel mai subtire telefon din lume

Cel mai subtire telefon din lume

DISTRIBUIȚI

Producatorul japonez NEC a prezentat, la Hong Kong, un terminal de tip clam-shell slim-size, despre care oficialii companiei afirma ca este cel mai subtire din lume.

Modelul NEC e949 sau, mai pe scurt, L1, are o grosime de numai 11,9 mm (atunci cand este inchis) si o greutate de doar 96 de grame. In ciuda dimensiunilor-record, -cel mai subtire telefon din lume- este dotat cu toate facilitatile unui terminal de ultima generatie, inclusiv o camera foto de 1.3 megapixeli care poate inregistra pana la doua minute de film si un MP3 player. Afisajul se realizeaza pe un ecran color de 1.9 inch 65 K, la exterior exista un al doilea ecran de tip OLED, luminiscent, iar telefonul dispune de o memorie de 32MB.

Aparatul mai ofera utilizatorilor sonerii polifonice, suport Java MIDP 2.0 si conectivitate Bluetooth. Fotografiile realizate se pot printa direct, deoarece telefonul dispune de un port de tip PictBridge pentru conectarea la imprimanta. In aceste conditii, performanta japonezilor de la NEC va fi destul de greu de depasit in viitorul apropiat. Singura plangere inregistrata pana acum pe site-urile de specialitate se refera la marimea tastelor, sau, mai bine zis, la dimensiunile lor extrem de reduse – fapt care il face dificil de manevrat de catre persoanele cu maini mai mari.

Modelul NEC e949 va fi comercializat deocamdata numai pe pietele din Europa si Asia, fiind conceput sa functioneze in retelele GSM/GPRS. Primele tari -vizate- pentru lansarea sa sunt Rusia, Italia si China. Compania nu a facut inca precizari cu privire la pretul acestuia sau la volumul de vanzari preconizat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.