Acasă IT & Comunicatii EuroproNET vrea sa cumpere mai multi furnizori bulgari de servicii Internet

EuroproNET vrea sa cumpere mai multi furnizori bulgari de servicii Internet

DISTRIBUIȚI

EuroproNET Telecom AG din Austria, unul dintre principalii investitori straini din sectorul Internet bulgar, a anuntat, vineri, ca intentioneaza sa cumpere mai multi furnizori de servicii Internet din statul balcanic pana la sfarsitul acestui an, informeaza Reuters.

-Pentru acest an, avem un buget de un milion de dolari destinat achizitiilor din Bulgaria-, a declarat directorul executiv al EuroproNET, Michael Goldinger, adaugand ca, potrivit estimarilor EuroproNET, un furnizor important bulgar ar putea fi cumparat la un pret de circa 500.000-600.000 de dolari.

Preluarile vor fi efectuate prin intermediul companiei SpectrumNet, din capitalul careia EuroproNET a cumparat un pachet de 75% in luna noiembrie a anului trecut.

De la acea data, compania austriaca a mai cumparat trei furnizori de servicii Internet – Triada si INet in Sofia si Omega in Plovdiv.

Numerosi investitori straini au patruns in sectorul Internet din Bulgaria, care este inca destul de fragmentat, avand peste 200 de furnizori de servicii, din care circa doisprezece asigura 90% din trafic.

Numarul utilizatorilor de Internet din Bulgaria este estimat la aproximativ 585.000 de persoane, adica 9,6% din populatia in varsta de peste 15 ani.

EuroproNET a fost infiintata anul trecut in scopul efectuarii de investitii in sectorul de Internet din regiunea balcanica.

Pana in prezent, compania a investit in Bulgaria, Bosnia si Croatia, intentionand sa mai cumpere un furnizor de servicii Internet din Iugoslavia pana la sfarsitul anului. EuroproNET planuieste sa investeasca 20 milioane de dolari in regiunea balcanica pana la finalul lui 2002, din care cinci milioane de dolari in Bulgaria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.