Home IT & Comunicatii Gmail are scanner antivirus

Gmail are scanner antivirus

DISTRIBUIŢI

Google a lansat o functie de scanare antivirus la serviciul de webmail gratuit Gmail. De fiecare data cand utilizatorii trimit si primesc atasamente, Gmail le va scana automat pentru a depista virusii.

Google nu a precizat daca a dezvoltat singura tehnologia ori daca a licentiat-o de la o companie de securitate informatica.

Pana in prezent, Gmail bloca transmiterea atasamentelor executabile, dar adaugarea unei functii de scanare antivirus ii permite serviciului sa fie la acelasi nivel cu concurenta in ceea ce priveste securitatea. Yahoo! Mail utilizeaza software Symantec pentru scanarea antivirus a mesajelor. Hotmail, care ofera scanare antivirus de mai multa vreme, a licentiat de asemenea tehnologia de la Trend Micro.

Utilizarea programelor de scanare antivirus de catre providerii de servicii webmail este un lucru bun pentru -igiena- pe Internet, cu atat mai mult cu cat viermele Sober, care se raspandeste rapid, reprezinta in acest moment o parte semnificativa a traficului pe net. Cu toate acestea, nu este deloc recomandata privirea acestor servicii ca un inlocuitor la utilizarea unui program antivirus pe desktop, intrucat programele malitioase au si alte metode de a se raspandi pe langa e-mail.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.