Acasă IT & Comunicatii Google si Yahoo – noii stapani ai Internetului

Google si Yahoo – noii stapani ai Internetului

DISTRIBUIȚI

Microsoft se simte din ce in ce mai amenintat de rivalii sai Google si Yahoo. Dupa ce la sfarsitul lunii trecute, patronul Microsoft, Bil Gates, declara intr-un interviu pentru revista -Le Figaro- ca Google este un concurent, dar unul ca oricare altul, recent, Gates a recunoscut, intr-un memoriu intern care -s-a scurs- pe Internet, ca este vital ca Microsoft sa isi modifice modelul de business pentru a face fata -noilor stapani ai Internetului-, Google si Yahoo, care isi multiplica serviciile si proiectele, mizand foarte mult pe diversificarea gamei de produse oferite utilizatorilor de Internet.

-La fel ca in anul trecut, trebuie sa refelectam la ce se intampla in jurul nostru, la care sunt punctele noastre forte, care ne sunt slabiciunile si responsabilitatile de lider al industriei. Mai mult ca oricand, este clar ca daca esuam in a face acest lucru, afacerea noastra, asa cum este in prezent, se afla in pericol. Trebuie sa reactionam rapid si decisiv-, se arata in documentul intern.

Este nevoie de o schimbare radicala

Aparitia documentului intern nu face decat sa confirme zvonurile din ultima perioada referitoare la pericolul pe care il reprezinta pentru Microsoft evolutiile Google. -Desi am oferit functii excelente in Messenger si Comunicator, a fost Skype, nu noi, cel care a adus popularitatea protocolului VoIP si care a creat o noua categorie de piata. In plus, am stiut ca serviciile de cautare pe Internet vor fi importante, dar prin concentrarea pe care au avut-o, cei de la Google au reusit sa se plaseze pe o pozitie extrem de puternica-, se arata in document. In final, Gates mentioneaza ca este nevoie de o schimbare capitala. -Trebuie sa recunoastem aceasta schimbare ca o oportunitate pentru a ajunge la un nou nivel, sa concuram de o maniera comensurabila cu responsabilitatile noastre in aceasta industrie si sa ne utilizam mijloacele si brand-ul pentru a reforma industria in beneficiul consumtorilor produselor noastre, al clientilor nostri si al nostru-, precizeaza Gates.

Bil Gates a incercat sa minimalizeze pericolul

Tonul este cu totul altul decat acela adoptat de Gates intr-un interviu acordat ziarului -Le Figaro-, cand, foarte detasat, recunostea progresul inregistrat de Google, insa adauga ca acesta se afla inca pe o treapta inferioara companiei pe care o patroneaza. -Google este un concurent important, dar unul ca oricare altul-, preciza Gates, care incerca sa minimalizeze amenintarea. -In 30 de ani, ne-am descurcat foarte bine in fata concurentei. In urma cu cinci ani, Yahoo era inca un jucator mic pe piata, iar Google nici nu exista. A fost o vreme cand se vorbea chiar de sfarsitul existentei PC-ului. Astazi insa, nimeni nu mai vorbeste. Nu spun ca Yahoo si Google vor disparea. E posibil ca Microsoft sa dispara. Dar piata cere inovatii-, a declarat Gates.

Ascensiunea continua

In timp ce Microsoft cauta noi modalitati de contracarare a competitiei din piata, Google isi continua ascensiunea. Recent, compania a anuntat ca a finalizat perioada de testare pentru serviciul de cautare personalizata, prin care ajusteaza cererea utlizatorilor in functie de cautarile sale anterioare. Pe de alta parte, atat Google, cat si Yahoo au anuntat ca intentioneaza sa extinda oferta si mai mult catre telefoanele mobile ale utilizatorilor, in timp ce si televizoarele acestora devin tot mai atragatoare. Astfel, Yahoo va lansa in curand pe piata, in parteneriat cu operatorul de servicii de telefonie mobila SBC Communication, un telefon mobil pe are clientii sa poata utiliza foarte multe dintre serviciile pe care le ofera Yahoo pe Internet. In acelasi timp, Google a lansat o versiune a serviciului de harti online, adaptat la caracteristicile micului ecran al telefoanelor mobile. Yahoo si Google se misca foarte repede, pentru a prinde teren pe piata comunicatiilor mobile, insa analistii apreciaza ca veniturile nu vor fi foarte mari pentru companii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.