Acasă IT & Comunicatii Google vrea sa fie primul

Google vrea sa fie primul

Dupa ce a dat gres cu Web Accelerator, aplicatia fiind scoasa din uz la numai 24 de ore de la lansare, Google vine in intampinarea fanilor si nu numai cu un serviciu de personalizare a paginii de web, serviciu ce se vrea un serios contracandidat pentru MyYahoo.

Functia nou-aparuta pe site-ul Google se aseamana foarte mult cu functia oferita de MyYahoo, insa se diferentiaza la modul de accesare. Daca MyYahoo are posibilitatea de a personaliza total paginile pentru orice utilizator, Google ofera acest lucru doar celor care detin cont activ Gmail. Se pot astfel crea mai multe module, personalizate, si acestea printr-un singur -drag and drop-, sistem nou introdus de catre cei de la Google, paginile personalizate avand in componenta module de mail, module de vreme si stiri din toate domeniile. -Serviciul vine in intampinarea utilizatorilor Google deocamdata, insa curand va fi generalizat pentru toti utilizatorii pentru a aduce suprematia in domeniul motoarelor de cautare. Acestea au fost cuvintele oficialilor de la Google in legatura cu noul look al site-ului, nu s-a pomenit nimic de nici un alt motor de cautare si se crede ca este un raspuns direct la adresa Yahoo si serviciului MyYahoo.

Companiile care s-au alaturat noului serviciu Google sunt de fapt si gigantii mass-media internationali: BBC, New York Times, SlashDot, Wired. Printre servicii se va oferi si cele deja foarte intalnite, maxima zilei si cuvantul zilei. Compania intentioneaza de asemenea sa adauge continut din alte surse si blog-uri prin RSS (really simple syndication), a declarat Marissa Mayer, care supervizeaza produsele web Google.

-Scopul nostru este sa le oferim utilizatorilor instrumente prin care isi pot personaliza si organiza informatiile-, a declarat Mayer. -Produsul este mai degraba lansat datorita solicitarilor din partea utilizatorilor si mai putin pentru a intari pozitia pe piata a serviciului pe care il oferim-.

Serviciul este in testare si este declarat, ca de obicei, ca fiind in versiune beta. El poate fi gasit de catre toti utilizatorii in pepiniera Google, GoogleLabs.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.