Acasă IT & Comunicatii Microsoft: -Noul Netscape afecteaza IE-

Microsoft: -Noul Netscape afecteaza IE-

Microsoft Corp. sfatuieste utilizatorii Netscape 8 sa dezinstaleze software-ul sau sa editeze fisierele registru ale computerelor lor, din cauza unei erori in noul browser de la America Online.

Potrivit unui inginer al Microsoft, Netscape 8 inactiveaza capacitatile XML din Internet Explorer, ceea ce inseamna ca unele pagini web nu vor fi vizibile in Internet Explorer dupa ce este instalat Netscape 8.

Inginerul Dave Masey a spus pe Internet Explorer Weblog, ca Microsoft a confirmat problema, raportata anterior pe forumuri si grupuri de stiri pe Internet.

-Daca navighezi in IE pe un fisier XML precum un feed RSS…, in loc sa vizualizezi date, o sa iti apara o pagina alba-, a scris Masey. RSS (Really Simple Syndication) este un format larg utilizat pentru a tine pasul cu update-urile la site-urile Web.

Masey a oferit doua solutii la problema: dezinstalarea Netscape 8 sau stergerea nodului XML dintr-un fisier registru numit HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/MicrosoftInternet/ExplorerPluginsExtensio.

Potrivit AOL insa, aceste masuri nu sunt necesare, deoarece problema afecteaza doar un numar foarte mic de utilizatori care viziteaza site-uri ce necesita acea tehnologie avansata.

Compania intentioneaza sa lanseze in urmatoarele zile o rezolvare a acestei erori, ce va fi oferita utilizatorilor prin functia auto-update a Netscape.

Aceasta eroare reprezinta a doua veste proasta pentru Netscape 8 de la AOL, care a dezvaluit mult-anticipatul browser saptamana trecuta.

Browserul gratuit combina multe din functiile din IE si browserul open-source Firefox si a fost promovat ca un produs sigur si usor de utilizat.

Netscape 8 este primul update major al browserului, candva dominant, din 2002 incoace.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.