Home IT & Comunicatii Microsoft se lupta cu spammerii

Microsoft se lupta cu spammerii

DISTRIBUIŢI

Sperand sa poata domoli fenomenul mesajelor spam, Microsoft a anuntat ca a demarat procese impotriva mai multor entitati care au utilizat PC-uri compromise pentru a expedia milioane de mesaje spam.

Compania a identificat 13 operatiuni distincte specializate pe spam care au utilizat retele de computere -zombie-, a anuntat joia trecuta compania. Un astfel de proces a fost initiat impotriva unei entitati neidentificate si in luna august. De atunci, Microsoft a depistat unele din persoanele care se afla in spatele acestor operatiuni, a declarat Tim Cranton, director of Internet Safety Enforcement Programs la Microsoft.

-Am identificat mai multe entitati din America de Nord pe care le consideram, in baza probelor pe care le avem, responsabile de expedierea de spam-, a declarat Cranton.

Microsoft a mai dat in judecata spammeri, pentru utilizarea de subiecte falsificate ori mesaje de expeditor falsificate in mesajele pe care le-au trimis. Compania isi extinde acum lupta impotriva spammerilor si impotriva celor care deturneaza PC-uri prin programe malware pentru expedierea de spam.

Un -zombie- este un computer – de obicei dotat cu o conexiune broadband la Internet si fara software de securitate – care a fost infectat cu un troian sau un alt tip de program malitios, utilizat de la distanta pentru expedierea de spam ori alte activitati infractionale O retea de sisteme zombie este cunoscuta sub denumirea -botnet-.

In cursul investigatiilor sale, Microsoft a creat intentionat un computer zombie. Intr-o perioada de trei saptamani, PC-ul a fost accesat de cinci milioane de ori de catre cei care i-au preluat controlul de la distanta si a fost utilizat pentru expedierea a 18 milioane de mesaje spam, care au facut reclama la peste 13.000 de site-uri. Microsoft a blocat insa toate aceste mesaje inainte de a ajunge pe web.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.