Acasă IT & Comunicatii Munchen migreaza pe Linux in 2006

Munchen migreaza pe Linux in 2006

DISTRIBUIȚI

Municipalitatea din Munchen nu va incepe migrarea spre Linux pe sistemele desktop pana in 2006, adica cu un mai tarziu fata de planurile initiale si la trei ani dupa adoptarea deciziei referitoare la trecerea la sistemul de operare open source.

Migratia a 14.000 de sisteme desktop de pe Windows NT 4.0 la Linux si de la Microsoft Office 97 si 2000 la OpenOffice a fost initial programata sa inceapa in 2005, dar programul nu a putut fi respectat, spune managerul de proiect Peter Hofmann.

Hofmann spune ca primul departament care va migra pe Linux si OpenOffice va fi cabinetul primarului. Migratia se va produce la mijlocul anului 2006, desi nu toate cele 206 computere ale departamentului vor fi trecute pe Linux imediat.

Unul din motivele intarzierii inceperii procesului de migratie este necesitatea unei faze-pilot aditionale, care va fi derulata in prima jumatate a anului 2006.

Angajatii administratiei municipale au avut reactii diverse fata de proiectul migrarii pe Linux. -Unii angajati sunt nelinistiti ca nimic nu va mai functiona, in timp ce altii sunt entuziasmati-, spune Hofmann.

Munchen nu este singurul oras care trece pe Linux. In luna iulie, capitala Austriei, Viena, si-a demarat procesul de migrare la software-ul open-source pe sistemele desktop ale municipalitatii, iar municipalitatea orasului norvegian Bergen a anuntat, de asemenea, ca intentioneaza sa treaca pe Linux.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.