Home IT & Comunicatii Noutatile din Office 12

Noutatile din Office 12

DISTRIBUIŢI

Cu urmatoarea versiune a suitei sale de birou, Microsoft Office 12, Microsoft incearca sa duca la aparitia unei -specii- mai inteligente de lucratori in birouri.

Notiunea de -business intelligence- sau accesul facil la datele critice ale companiei este unul din principalele domenii pentru imbunatatiri pe care compania le-a identificat pentru urmatoarea versiune a suitei Office. Azi, compania va prezenta cateva dintre planurile sale in aceasta directie, inclusiv cadrul unui nou sistem bazat pe server pentru managementul documentelor Excel.

Ca parte a Office 12, Microsoft va adauga capabilitatea de a stoca si manevra documente Excel de pe un server central, permitandu-le companiilor sa creeze reguli referitoare la modul in care anumiti angajati pot accesa anumite date. Microsoft a precizat ca functiile bazate pe server -Excel Services- vor fi oferite ca parte a urmatoarei versiuni a tehnologiei SharePoint a companiei.

Azi, Microsoft are doua produse care utilizeaza numele SharePoint. Unul dintre acestea este Windows SharePoint Services, un add-on dowloadabil gratuit pentru Windows Server 2003 care ofera functii de baza pentru file sharing si de portal. Microsoft ofera, de asemenea, si un pachet mai larg de software server, cunoscut ca SharePoint Portal Server 2003. Un reprezentant al companiei a refuzat sa explice in ce mod va fi oferit Excel Services.

Microsoft va prezenta azi, de asemenea, noile capabilitati ale aplicatiei de birou Excel, printre care se afla unelte pentru o mai buna vizualizare a datelor, ca si posibilitatea mentinerii unei conexiuni persistente cu aplicatii server, inclusiv software de la SAP, Oracle si Siebel Systems.

Reprezentantii Microsoft spun ca toate aceste imbunatatiri sunt gandite pentru a creste numarul de angajati care au nevoie de accesul la date.

-Pana acum, software-ul Business Intelligence era prea complex, costisitor si deconectat de la software-ul pe care oamenii il utilizeaza in fiecare zi-, a declarat Jeff Raikes, Microsoft Business Division president.

Compania a pregatit, de asemenea, si o interfata noua pentru Office 12. O versiune beta a noului Office este programata pentru luna viitoare.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.