Acasă IT & Comunicatii Novell: Vista va indrepta utilizatorii spre Linux

Novell: Vista va indrepta utilizatorii spre Linux

DISTRIBUIȚI

Costul migrarii de pe Windows XP pe Windows Vista va incuraja mai multe companii sa se gandeasca serios la trecerea la Linux pe desktop, a anuntat, luni, CEO-ul companiei Novell.

Intr-un discurs tinut la Brainshare, conferinta anuala europeana a utilizatorilor ce are loc la Barcelona, CEO-ul Novell, Jack Messman, a aratat ca trecerea sistemelor desktop la urmatoarea versiune de Windows va implica o serie de costuri semnificativ mai mari fata de migrarea la desktop Linux.

-Costul migrarii de la Windows XP la Windows Vista va fi mai ridicat decat cel al migrarii la Linux si aceasta va creste migrarea la Linux-, a spus Messman.

Novell a anuntat ca a castigat multi utilizatori de desktop Linux in Europa recent si ca multe organizatii aleg produsele sale Linux Desktop.

Messman a adaugat ca trecerea la Linux pe desktop ofera atat avantaje de cost, cat si de functionalitate. El spune ca faptul ca Novell desktop Linux ofera mai putine functionalitati decat Microsoft Office este un fapt mai degraba pozitiv decat negativ.

Messman isi explica punctul de vedere spunand ca anumite functii din Office le permit angajatilor sa piarda mai mult timp la lucru. -Chiar vreti sa platiti pentru toate functiile in plus din Windows care distrag atentia angajatilor si le scad productivitatea?-, se intreaba Messman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.