Acasă IT & Comunicatii Pe scurt

Pe scurt

DISTRIBUIȚI

Numarul abonatilor la telefonia mobila se va dubla

Conform unui raport publicat de In-Stat/MDR, desi in urmatorii cinci ani rata de crestere a telefoniei mobile va scadea, numarul persoanelor care se vor abona la aceste servicii va ajunge la doua miliarde pana la sfarsitul anului 2007. In ciuda tendintei de descrestere, se asteapta ca 931 de milioane de oameni sa-si faca abonamente de telefonia mobila in urmatorii cinci ani. In timp ce China continua sa conduca la nivel global, in privinta cresterii generale a numarului de abonati, noii lideri provin din sudul Asiei si din zona de sud-est a acesteia.

In Europa de Vest, numarul de abonati va stagna, pentru ca rata de penetrare a telefoniei mobile va fi de 83,6% in 2007. In intreaga Europa, piata GSM va scadea de la 99,1% in 2002 la 91,4% in 2007.

Premii de excelenta la LinuxWorld

LinuxWorld Conference & Expo a anuntat saptamana trecuta castigatorii premiilor Product Excellence Awards. Impartite in zece categorii de produse, premiile au fost acordate pentru inovatii majore in comunitatea Linux si open-source. Castigatorii din acest an au fost: marele premiu a fost obtinut de baza de date Oracle9i cu Real Application Clusters pe Linux; Tivoli Data Storage Solution de la IBM a fost aleasa cea mai buna solutie de stocare; cea mai buna unealta de administrare de sistem a fost PureMessage de la ActiveState; cea mai buna aplicatie de productivitate, Deployment Manager de la BMC Software; cel mai bun proiect open-source a fost LTSP (Linux Terminal Server Project); cea mai buna solutie cluster, IBM DB2 Integrated Cluster Environment; cea mai buna unealta de dezvoltare, Komodo de la ActiveState; cea mai buna solutie de securitate, Astaro Security Linux v4; cea mai buna solutie de integrare sistem, TUD 3114 Blade Server; cea mai buna solutie Front Office, SuSE Linux Desktop; cea mai buna aplicatie de retea/server, CommuniGate Pro v4.1 produsa de Stalker Software.

Media Player open source

RealNetworks a lansat un proiect pentru crearea unui media player open source, in intentia de a oferi utilizatorilor Linux, Unix si Solaris aceleasi functii de redare media de care se bucura utilizatorii sistemelor Windows si Mac, oferite de RealOne Player.

Proiectul va fi preluat de catre dezvoltatorii comunitatii Helix. Real a introdus anul trecut Helix, ca o comunitate si platforma pentru standardizarea continutului media digital. De atunci, a lansat codul sursa pentru server, client si portiuni de productie ale sistemului de livrare media.

Cu Helix, Real doreste sa promoveze folosirea unui sistem multiformat, nu a unui format proprietar, cum este formatul Windows Media al lui Microsoft. Playerul open source va fi construit peste clientul Helix DNA si va avea fisiere binare pentru RealAudio si RealVideo. Primele versiuni vor fi construite pentru sistemul de operare Linux OS si Solaris.

Colaborare intre Chartered si Infineon

Chartered Semiconductor Manufacturing, IBM si Infineon Technologies AG au anuntat ca vor colabora in vederea accelerarii la trecerea procesului de productie a semiconductoarelor folosind tehnologia de 65 nm. Detaliile financiare ale contractului nu au fost date publicitatii, dar angajamentul acopera o perioada de mai multi ani si, in cadrul lui, se va face trecerea de la productia de dispozitive in tehnologia de 90 nm catre cea de 65 nm, iar mai tarziu la cea de 45 nm. Munca va fi desfasurata de 200 de ingineri din cele trei companii, in laboratorul de cercetare recent inaugurat de IBM in Satele Unite. IBM si Chartered sunt printre primii care vor dezvolta si produce circuite de 65 nm in noua locatie Advanced Semiconductor Technology Center.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.