Home IT & Comunicatii Pe scurt

Pe scurt

DISTRIBUIŢI

Chip-ul transparent

Tehnologia tranzistorilor transparenti va revolutia electronica, permitand integrarea circuitelor in obiecte ca sticlele, geamul, ochelarii sau parbrizele automobilelor, conform cercetatorilor. Ei spun ca circuitul lor va ajuta si dezvoltarea tehnologiei LCD. Pana la un asemenea deziderat mai sunt insa necesare eforturi sustinute de cercetare, intrucat echipa de la Oregon State University trebuie sa gaseasca o metoda pentru a reduce dimensiunile chip-urilor si a reduce consumul de energie pentru a permite procesarea atat a informatiilor analogice, cat si a celor digitale. Din fericire, cercetatorii au anuntat ca toate acestea sunt -foarte fezabile-.

Google lanseaza Google Finance beta

Google a anuntat lansarea versiunii beta a portalului sau financiar, care are o structura asemanatoare cu Google News, dar ofera informatii legate de companii si grafice legate de evolutia situatiei acestora pe piata. La cautarea efectuata pentru o companie anume, utilizatorii sunt directionati spre o pagina care seamana insa mai mult cu un portal financiar traditional. Aceasta cuprinde grafice ale evolutiilor preturilor actiunilor, o prezentare pe scurt a companiei, stiri legate de companie si o lista cu alte companii asemanatoare, prezentarea managementului si chiar si postari recente pe site-uri de blogging despre respectiva companie. Iata, spre exemplificare, propria prezentare a Google pe Google Finance: http://finance.google.com/finance?q=google&btnG=Search&hl=en. Companiile similare sunt -determinate algoritmic-, in functie de asocieri din trecut ori de alte criterii considerate relevante de Google, ceea ce inseamna ca acestea pot fi parteneri, subsidiare, dar si rivali ai companiei prezentate. Detinatorii unui cont Google vor putea utiliza noul serviciu pentru a urmari portofoliul unei firme. Site-ul este lansat deocamdata ca un serviciu destinat Americii de Nord, desi are relevanta si pentru utilizatorii din Europa. Serviciul ar putea fi insa extins si pentru a acoperi companiile europene.

Municator: Micro Linux PC

Cine are nevoie de Origami, cand exista deja un micro-PC cu Linux? Municator este un computer de 146 de dolari care poate naviga pe web, primi si trimite e-mail-uri, rula muzica sau filme. Sistemul cantareste 400 de grame, are 256MB de RAM si un HDD de 40GB, un procesor Godson de 800MHz si output TV. Asemenea sistemelor mult mai scumpe, Municator dispune si de 4 porturi USB, VGA-out si PS2. Sistemul provine din China si este oferit cu sistemul de operare Linux, avand preinstalate aplicatii de navigare pe Internet (Firefox), mail (Thunderbird), instant messaging (Gaim), VoIP (Skype), procesare de text (Red Office) si playback audio/video (mplayer).

Firefox 2.0 alpha, gata de lansare

O versiune a Firefox 2.0 destinata dezvoltatorilor va fi lansata azi pentru a se testa infrastructura back-end care suporta noua functie de bookmark-uri a browserului, numita Places. Firefox 2.0 Bon Echo Alpha 1, prezentat ca un preview destinat dezvoltatorilor si testerilor, se concentreaza asupra imbunatatirii usurintei in utilizare a accesului la istoricul navigarii pe web si la bookmark-uri, confom Mozilla. Functia Places va imbunatati, printre altele, facilitatile oferite de Live Bookmarks. -BonEcho Alpha 1 este prima din mai multe pietre de hotar in drumul spre Firefox 2-, a declarat Mike Schroepfer, vicepresedinte al Mozilla. -Nu recomandam nimanui, in afara de dezvoltatori si testeri, sa descarce Alpha 1, acesta fiind destinat doar testelor-. Lansarea versiunii finale a Firefox 2.0 este programata pentru toamna acestui an. Firefox 2.0 ar urma sa fie lansat la aproximativ doi ani dupa lansarea Firefox 1.0, in noiembrie 2004.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.