Acasă IT & Comunicatii Program-spion pentru telefoanele mobile

Program-spion pentru telefoanele mobile

DISTRIBUIȚI

Un nou software care se ascunde pe telefoanele mobile si captureaza mesajele text si apelurile efectuate de utilizator a fost pus in vanzare, ca o metoda de monitorizare a copiilor sau a sotilor infideli. O companie de securitate a catalogat insa programul ca fiind un troian.

FlexiSpy inregistreaza mesajele text, situatia convorbirilor si a activitatilor pe internet, printre altele. Programul, lansat la inceputul lunii martie, costa 49,95 dolari si este prezentat de catre compania Vervata din Bangkok ca un instrument pentru monitorizarea copiilor si a sotilor infideli. Datele capturate de program sunt trimise serverelor Vervata, de unde pot fi accesate de catre clienti prin intermediul unui site special.

Programe de monitorizare similare exista deja pentru PC-uri si au iscat nemultumirea organizatiilor care lupta impotriva violentei domestice, care de tem de faptul ca acestea pot fi utilizate de soti in mod abuziv.

FlexiSpy a atras altfel de critici, din partea companiei de securitate F-Secure, care a catalogat programul ca fiind un troian.

-Aceasta aplicatie se instaleaza fara nici un fel de indicatie asupra scopului sau, iar cand este instalat pe un telefon, se ascunde complet fata de utilizatorÔÇØ, a scris Jarno Niemela, pe site-ul de blog-uri al companiei.

FlexiSpy ar putea fi utilizat de atacatori ca parte a unor programe malitiose pentru telefoane, a scris Niemela. Un atacator chiar ar putea incerca sa trimita programul catre alte telefoane prin intermediul conexiunii Bluetooth. F-Secure si-a updatat programul de securitate pentru telefoanele mobile pentru a detecta FlexiSpy.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.