Acasă IT & Comunicatii Se va scufunda corabia ?

Se va scufunda corabia ?

DISTRIBUIȚI

Numarul de utilizatori de computere din intreaga lume este in continua crestere. Sistemele de operare folosite au un numar stabilit, patru la numar: Linux, Windows, Mac Os si altele, categorie care mai include si ea un numar insignifiant de utilizatori. Linux stabileste recorduri peste recorduri, cel putin in ultimii doi ani de activitate. Mac OS se afla intr-un impas de idei, noile sisteme OSX fiind inferioare capacitatilor echipei Apple. Windows pare sa fi ajuns la apogeu.

O intreaga lume incepe sa se gandeasca din ce in ce mai mult la retragerea lui Bill Gates, chiar daca acesta nu da semne ca ar dori un acest lucru. Din punctul de vedere al specialistilor, Windows a ajuns la apogeu, si asta nu s-a intamplat recent, ci cu multa vreme in urma, o data cu lansarea Windows Xp. -Windows XP reprezinta pentru multi specialisti un apogeu al regelui, intruchipat de ceva vreme de Microsoft. Sistemul Xp este cel mai stabil, facand o comparatie chiar si cu varianta server a predecesorului Windows 2000. Longhorn se chinuie sa depaseasca niste probleme existentiale legate de promovarea lui. Windows 2003 se dovedeste o alegere gresita pentru majoritatea utilizatorilor, iar migrarea Windows 2000 -> Windows Xp se face cu foarte mare repeziciune. Ce concluzie putem trage? Windows Xp este mai fiabil si mai bun. Asa cum se preconizeaza, o versiune de Windows superioara versiunii XP se va lasa foarte mult asteptata.-

Bill Gates incearca in ultimul timp sa insufle un aer tanar companiei care l-a facut celebru si pe care o conduce cu succces. Din pacate, aerul de tinerete adus pare ca racoreste prea putin mintile mai vechilor din Microsoft. Strategia s-a vrut functionala, dar a dat gres. Schimbarea pozitiilor unor oameni cu experienta nu a reusit decat sa provoace un haos si mai mare intr-o companie care se chinuieste, in anul de gratie 2005, sa iasa din cotidian. Ideile par sa lipseasca, iar daca ele apar, ajung sa moara la stadiul de irealizabile.

Multi dintre specialisti se gandesc la retragerea regelui. Conform parerii unora, Bill Gates s-ar putea retrage in plin succes, adica chiar in aceasta perioada. Planurile de viitor dezvaluite de Bill Gates sunt mari, insa nimeni nu risca un pronostic al succesului pe care il va avea Microsoft. Pe de alta parte, in 2003-2004, valoarea actiunilor Microsoft a cunoscut cel mai ridicat pret, iar Microsoft a reusit sa mentina aceasta valoare ridicata, infirmand astfel speculatiile cum ca Microsoft este in apogeul existentei.

Judecand dupa sistemele care au fost scoase pe piata, multi tind sa creada ca nimic bun nu va mai ridica Microsoft-ul, chiar daca statisticile infirma acest lucru.

Pana una-alta, cert si sigur este un lucru: Microsoft inca sta bine, iar Bill Gates nici macar nu se gandeste la retragere. Va fi foarte interesant de urmarit evolutia gigantului software Microsoft dupa ce regele se va retrage oficial. Se va scufunda corabia o data cu capitanul?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.