Acasă IT & Comunicatii Site pentru miliardarii virtuali

Site pentru miliardarii virtuali

DISTRIBUIȚI

Cel mai complex joc bursier online din lume este disponibil la adresa www.bebigbull.com. Jocul poate fi accesat in 13 variante de limba, printre care si romana, fiind disponibil concomitent in 19 tari din lume. Acesta a fost lansat de catre compania austriaca -BlueBull-, in colaborare cu firma germana -Bullex-. -BlueBull- a dezvoltat una dintre platformele online de top, ce furnizeaza informatii de pe pietele financiare internationale. -Big Bull este o oportunitate atat pentru cei cu experienta, care stiu ce inseamna o investitie pe una dintre pietele mondiale de capital, cat si pentru cei ce vor sa se initieze in lumea bursiera-, sustine Roxana Dragan, director pentru Romania al -BlueBull-. Jocul are la baza reproducerea tranzactiilor reale de pe pietele de capital internationale, insa fara a implica bani reali. In functie de evolutia indicilor bursieri reali si prin inspiratia fiecarui participant, se poate majora capitalul initial atribuit. Totul este sa speculezi fluctuatiile bursiere, ca, prin portofoliile pe care ti le creezi, sa reusesti o performanta mai mare decat a adversarilor. Astfel, poti reusi o calificare in -Liga Campionilor-.

Un cont de 100.000 de dolari

Pentru a putea fi unul dintre pretendentii la titlul de -cel mai inteligent investitor din lume- care iti poate aduce o excursie in Caraibe, trebuie sa fi membru inregistrat al BlueBull. Prin aceasta, iti este conferit dreptul de a participa la jocul propriu-zis si, in acelasi timp, posibilitatea de a accesa diversele informatii specifice evolutiei pietelor financiare internationale. Dupa ce te-ai inregistrat, esti in competitie cu mii de adversari. Jocul consta in doua etape: una de calificari si a doua de participare in liga campionilor. In prima etapa iti este permis sa concurezi numai cu adversari din tara ta, pe o perioada de trei luni. La sfarsitul preliminariilor, primii 100 de jucatori au posibilitatea de a concura in liga cu primii 100 clasati din celelalte 18 tari. Restul jucatorilor si potentialii noi inscrisi vor juca pentru inca o luna in liga nationala, cei mai buni primind premii din partea sponsorilor. Capitalul initial care iti este atribuit pentru a-ti alcatui un portofoliu de actiuni este de 100.000 de dolari virtuali. Nu este permis sa ai mai mult de trei portofolii. Din acest moment, nu iti mai ramane decat sa investesti. Oferta cuprinde 282 de societati listate la bursele de valori internationale. Ca sa achizitionezi actiuni, trebuie sa accesezi campul -cautare actiuni-, unde ai la dispozitie patru metode de selectie. Prima se realizeaza prin completarea sectorului -denumire firma-. O data tastata, sunt afisate piata bursiera la care este cotata, ramura industriala din care face parte, maximul si minimul de pret/actiune, pretul curent, precum si variatia procentula. A doua metoda este prin accesarea unei piete bursiere preferate. Ai la dispozitie 20, printre care se numara si -Bursa de Valori Bucuresti-. La BVB, sunt acceptate Alro, Antibiotice, Arctic, Banca Transilvania, Electroaparataj, Oltchim, Sicomed si Terapia. Prin a treia metoda, jucatorul poate selecta industria in care considera ca este oportun sa investeasca. Aici sunt la dispozitie 23 de ramuri industriale. Daca se alege de exemplu -tehnologie-, sunt afisate 20 de companii care activeaza in acest domeniu, listate insa pe diferite piete financiare. Cea din urma posibilitate de a-ti crea un portofoliu este cel al -castigatorilor si perdantilor- din ziua precedenta. Aici se pot avanta cei carora le place riscul, fiind posibila achizitia unor actiuni care urmeaza un trend descendent accentuat, implicit un pret mic, dar care pot inregistra o ulterioara apreciere spectaculoasa.

Romania – pe locul 7

Oricine poate cumpara actiuni de la societatile listate. Se pot da ordine de cumparare sau de vanzare (daca este cazul), in orice moment, chiar si in afara orelor normale de tranzactionare. Toate ordinele vor fi executate la preturile afisate (cu o intarzire de 15 minute) si in timpul orelor de tranzactionare reale. Astfel, sunt permise cumpararea si vanzarea de actiuni in cursul aceleiasi zile de tranzactionare. In cazul in care un ordin nu poate fi executat datorita faptului ca volumul real al tranzactiilor bursiere este mai mic decat volumul specificat in ordin, se va executa un ordin partial, bazat pe volumul real al tranzactiilor bursiere.

Pentru a fi si mai mult ancorat in real, aplicatia percepe pentru fiecare operatiune un comision de 0,5% din valoarea ordinului, dar nu mai putin de 10 dolari. In cazul in care se seteaza limite sau se anuleaza un ordin, tariful perceput este de cinci dolari (transformati in moneda tarii din care face parte utilizatorul). Aceste comisioane se deduc in mod automat din capitalul virtual al fiecaruia. Singura restrictie majora pe care jocul il impune tine de faptul ca nu este permisa investirea a mai mult de 25% din capital intr-o singura societate, in cadrul aceluiasi portofoliu.

Prima etapa a acestui concurs, cea de selectare a celor mai buni 100 de investitori, tine pana la data de 06 mai 2001. Din 07 mai pana in data de 07 iunie anul curent se va tine liga campionilor, in urma careia se va sti cel mai bun dintre cei mai buni. In momentul de fata, ca o ironie a sortii, in clasamentul pe natiuni, tara-gazda a companiei care a dezvoltat acest joc, Austria, se afla pe ultimul loc. Romania ocupa locul 7, la o diferenta, din punctul de vedere a performantei generale realizate pana acum, de 3,27 procente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.