Acasă IT & Comunicatii Troian care se prezinta drept update la Skype

Troian care se prezinta drept update la Skype

DISTRIBUIȚI

Atacatorii au inceput sa raspandeasca pe Internet un troian malitios, deghizat sub forma unui asa-zis update pentru programul de VoIP Skype, a anuntat luni compania de securitate informatica MessageLabs.

Troianul, o varianta a IRCbot, soseste intr-un e-mail pretinzand ca este un update pentru popularul program de telefonie prin Internet Skype. Odata deschis, programul malitios afiseaza un mesaj fals de eroare la instalare. Apoi, blocheaza accesul la update-urile de securitate si instaleaza o componenta backdoor pe sistemele infectate, se arata intr-un comunicat al MessageLabs.

Mesajul email poate avea unul din cinci mesaje distincte in campul -Subject-. Un exemplu este -Skype for Windows 1.4 – Have you got the new Skype?-. Body textul mesajului face reclama aplicatiei VoIP Skype si sfatuieste utilizatorul sa ruleze fisierul atasat pentru a afla mai multe detalii. Mesajul care poarta troianul nu este foarte raspandit: MessageLabs a interceptat doar 150 de copii in ultimele doua zile. Este primul astfel de atac care se prezinta ca un update de la Skape, iar utilizatorii trebuie sa fie atenti la acest fel de tactici, avertizeaza MessageLabs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.