Acasă IT & Comunicatii Utilizatorii Google si Yahoo, cei mai multumiti

Utilizatorii Google si Yahoo, cei mai multumiti


-Gigantii Internetului-, Google si Yahoo, sunt rivali binecunoscuti, dar in ceea ce priveste gradul de satisfactie al consumatorilor, Google are un mic avantaj la publicul american, conform rezultatelor unui sondaj recent.

Categoria de e-business a sondajului include portaluri web, motoare de cautare si alte site-uri de stiri si de informatii de pe Internet. Pe o scala de la 1 la 100, satisfactia generala a publicului fata de e-business s-a ridicat in studiul University of Michigan American Customer Satisfaction Index (ACSI) din acest an la 75,9, in crestere cu 4,7 puncte fata de anul trecut si cu 20,5 puncte fata de anul 2000.

Studiul masoara gradul de satisfactie al consumatorilor a peste 200 de companii din 41 de domenii diferite.

Pentru al doilea an consecutiv, Apple a primit cel mai bun rating de la cumparatorii de computere, spune David Van Amburg, general manager al ACSI.

Apple a primit 81 de puncte, comparativ cu o medie a industriei de 74 de puncte. Apple a primit tot atatea puncte si in 2004, -simpatia- publicului fata de aceasta companie fiind pusa de analisti pe seama concentrarii sale asupra inovatiilor si a satisfacerii consumatorilor.

Dell, pe de alta parte, desi este cel mai important producator de PC-uri din lume, a primit doar 74 de puncte, in scadere fata de cele 79 de anul trecut. Majoritatea participantilor la sondaj s-au plans nu de calitatea produselor, ci de cea a serviciului clienti, spune Van Amburg.

In domeniul portalurilor si al motoarelor de cautare pe Internet, Google a ramas compania care ofera cel mai mare grad de satisfactie pentru utilizatori, cu 82 de puncte, un scor neschimbat de trei ani. Yahoo, in schimb, si-a redus distanta fata de leader, crescand de la cele 78 de puncte de anul trecut la 80 in 2005.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.