Acasă IT & Comunicatii Yahoo, acuzata ca -racoleaza- programatori de la concurenta

Yahoo, acuzata ca -racoleaza- programatori de la concurenta

DISTRIBUIȚI

Un tribunal din California le-a interzis temporar la 13 programatori angajati de Yahoo sa lucreze la o tehnologie interactiva de recunoastere vocala, dupa ce compania de la care au plecat a dat in judecata Yahoo, sub acuzatia ca ar incerca sa-i fure secretele comerciale.

Curtea Superioara din Santa Clara a emis ieri o decizie in care i-a acordat castig de cauza companiei Nuance Communications, specializata in tehnologiile de recunoastere vocala. In decizia tribunalului se arata ca Nuance Communications ar suferi -pagube importante si irecuperabile- in cazul in care fostii sai angajati nu ar fi impiedicati sa dezvolte tehnologii de recunoastere vocala la Yahoo.

Yahoo a primit de asemenea interdictia temporara de a angaja alti lucratori de la Nuance pentru a dezvolta tehnologii similare. Nuance produce tehnologia folosita de multe companii aeriene pentru sistemele informatice automatizate bazate pe recunoasterea vocala.

In documentatia depusa la tribunal, Nuance arata ca Yahoo i-a -racolat- divizia de cercetare si dezvoltare si a angajat 13 dintre programatorii acesteia. Nuance pretinde, de asemenea, ca fostul vicepresedinte al departamentului de cercetare si dezvoltare al companiei, Larry Heck, a ajutat Yahoo sa racoleze o parte a angajatilor acesteia.

-Noi consideram ca plangerea este total lipsita de temei si ne vom apara categoric-, a declarat purtatoarea de cuvant a Yahoo, Kiersten Hollars.

Nuance pretinde ca programatorii erau gata in proportie de cel putin 75% cu un proiect important, cand Heck a plecat la Yahoo. Nuance intentiona sa vanda tehnologia dezvoltata de echipa catre Yahoo si alte companii care vor sa ofere servicii de cautare pe Internet activate vocal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.