Acasă Părerea mea Tăriceanu – un Guță Tătărăscu de APACA

Tăriceanu – un Guță Tătărăscu de APACA

DISTRIBUIȚI

Intrat de ceva vreme într-un con de umbră, din care a ieșit sporadic cu ocazia nunții cu cea de-a cincea soție, Călin Popescu Tăriceanu s-a gândit că ieșirea PNL de la guvernare poate fi momentul său de glorie, la final de carieră politică. Astfel, Tăriceanu a luat-o pe urmele lui Guță Tătărăscu și s-a aruncat direct în brațele lui Ponta, Iliescu, Hrebenciuc &comp, ștergând cu buretele toate acțiunile sale politice făcute în numele liberalismului. Specialist în canalizări și având ca pasiuni femeile și mașinile retro, Tăriceanu n-a avut probabil timp și aplecarea necesară pentru a studia istoria PNL și pentru a învăța din lecțiile repetabile ale istoriei. Lipsit de anvergura politică a lui Guță Tătărăscu, care a deținut două mandate de premier și vreo trei de ministru, Tăriceanu îi calcă apăsat pe urme, omițând că pactul semnat de acesta  cu Petru Groza l-a trimis într-un final la Sighet și în beciurile Securității. Mai mult, din cauza slăbiciunii sale politice și a orgoliului său nemăsurat, Guță Tătărăscu a fost pus în situația  să semneze cu mâna sa condamnarea la moarte a lui Lucrețiu Pătrășcanu,  rămânând astfel  în istorie în colțul întunecat al personajelor compromise, care n-au fost capabile să se ridice la nivelul vremurilor pe care le-au trăit. De altfel, aflat pe patul morții, Gheorghe Tătărăscu i-a spus fiicei sale, Sanda Tătărescu-Negropontes: “ Cumplite vremi mi-a fost dat să trăiesc, copilule!”
Pentru Tăriceanu lucrurile sunt mult mai simple, ca și vremurile pe care le trăim. Tăriceanu nu se aruncă în brațele lui Ponta ca să salveze PNL sau țara , ci ca să se salveze pe sine. Respins de mai multe ori după ce și-a oferit serviciile pentru a ocupa o funcție în guvernul Ponta 2, fostul manechin de la APACA nu și-a mai găsit locul în actuala structură a PNL, unde Crin Antonescu și-a promovat propria camarilă de partid. Din considerente strict pragmatice, Tăriceanu , deși îl critica vehement pe Antonescu, nu s-a alăturat dizidenților din partid, gruparea Chiliman-Moisescu, simțind că aceștia vor fi excluși și ulterior marginalizați politic, întrucât cei mai mulți s-au îndreptat către PNȚCD, un partid lipsit pentru moment de un viitor politic concret. Tăriceanu a rămas și a așteptat un alt moment, care a venit acum , odată cu plecarea PNL de la guvernare. Devenit brusc fan al USL, alianță pe care a criticat-o vehement la înființare, Călin Popescu Tăriceanu este pregătit să iasă la braț nu doar cu Ponta, ci cu toată haita de hrebenciuci și iliești care populează PSD, având iluzia că poate fi candidatul băieților deștepți din USD la Președinție. Cum l-or fi convins, greu de presupus, având în vedere absurdul situației.  „Nu mă interesează nici postul de ministru, nici de vicepremier, nici de preşedinte al Senatului. Am fost premier. E caraghios să-mi doresc mai puţin. Poate îmi doresc mai mult”, a spus Tăriceanu  la  Antena 3. Cu siguranță își dorește mai mult, dar de primit va primi exact ceea ce a primit și Guță Tătărăscu după ce s-a aliat cu comuniștii:un loc la groapa de gunoi a istoriei.

4 COMENTARII

  1. Comunistii au avut nevoie de Guta Tatarescu pentru a-l trimite la Paris sa semneze tratatul de pace dupa care l-au aruncat ca pe o masea stricata. Tariceanu este maseaua stricata a spectrului politic actual dar inca nu s-a gasit cineva ca sa-l arunce sau poate inca n-a sosit momentul oportun

  2. Un gunoi al politicii noastre azi , lipsit de caracter , sluga angajata la Dragnea , batrin , aproape senil ( nici pe ce pod statea ,nu stia !!!) om de serviu al PSD-lui.

    • Tariceanu esrte de fapt „o sluga a fopstei familii regale, tocmai pentru aceasta, votat de doar 3 % dintre romani, a fost propuolsat pentru a pereda Romania si pe romai fostei familii regalem, loialitatea lui esrte de 100 % fata de fosta fdamilie regale si de 0 % fata de Romania si romani.

  3. Tariceanu, asta este „omul de casa al fostei familii regale”, fata de care loialitatea lui este de 100 %, fata de Romania si poporul roman este ZERO. Tocmai de acea Tariceanu, votat de dpar circa 3 % dintre romani a fost propulsat prin manevre murdare la varful politicii si conducerii Romaniei pentru a „preda Romania si pe romani fostei familii regale” indiferent de consecinte si cheltuieli, pentru un popor care traieste in saracie si mizerie. Cei care il voteaza pe Tariceanu , nu sunt sub nici o frorma loiali Romanie si romanilor, prin votarea lui Tariceanu sunt de fapt loiali intereselor straine promovate prin manevrele ascunse ale lui Tariceanu, inainte de a pune stampila de VOTAT, mai ganditi-va.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.