Acasă Părerea mea Cine o dezonorează pe Elena Băsescu?

Cine o dezonorează pe Elena Băsescu?

DISTRIBUIȚI

Elena Băsescu a confirmat luni, în cadrul unei conferințe de presă organizate de buna sa prietenă Elena Udrea, că nu va candida pe listele PMP la alegerile europarlamentare,  respingând astfel ofertele făcute de liderii partidului moșit de Traian Băsescu. De asemenea, Elena Băsescu a anunțat că nu va mai candida nici ca independent la alegerile din mai, întrucât dorește să se pregătească pentru alegerile parlamentare din 2016. Până atunci însă, mezina familiei Băsescu a luat decizia de a se înscrie în PMP, pentru că își dorește „ca acest proiect lansat de tatăl meu să dea, în 2016, premierul“. Până aici, toate bune și cât de cât coerente. Când a venit vremea explicațiilor, Elena Băsescu a lăsat mută asistența declarând că  „Poziționarea mea pe un loc eligibil m-ar dezonora“. Ce-i drept, de-a lungul timpului, Elena Băsescu a demonstrat în câteva rânduri că între ea și limba română e o bătălie mai acerbă decât cea dintre tatăl său și Victor Viorel Ponta, dar de data asta a luat-o prin surprindere chiar și pe colega sa de conferință de presă, Elena Udrea, cea care de altfel îi și oferise poziția eligibilă. Cu alte cuvinte, Elena Udrea a dezonorat-o pe EBA când i-a oferit locul doi pe listele PMP. Dar cel mai mult a dezonorat-o chiar colegul său din PE, Cristian Preda, care i-a cerut cu majuscule scrise pe blogul său să vină alături de el pe listele PMP la europarlamentare. După atâta dezonoare, Elena Băsescu s-a decis să nu mai candideze, nici măcar independent, semn că toate calculele arată atât un eșec previzibil a PMP la europarlamentare cât și faptul că nici măcar notorietatea tatălui său nu-i mai poate oferi fiicei președintelui un loc în viitorul Parlament European.
 Decizia Elenei Băsescu vine exact după ce s-a finalizat sondajul comandat de PPE în România, sondaj care, așa cum a scris ziarul Curentul, acordă PMP doar 5% din voturile românilor la europarlamentare. Or, pusă în fața unor cifre credibile, Elena Băsescu a evitat să-și asocieze numele cu un eșec previzibil, limitându-se să anunțe doar înscrierea în PMP nu și candidatura din partea acestui partid. De altfel, și Traian Băsescu a anunțat că liderii PMP pot spune că sunt urmașii săi doar în calitate de învingători, iar această calitate o vor dobândi doar dacă vor obține un scor de două cifre la alegerile europarlamentare. Misiune imposibilă!

După Elena vine Siegfried

Rămași fără „catindatul dezonorat“ , liderii PMP au apelat la o soluție de urgență, anunțând că pe locul doi la alegerile europarlamentare va candida , din partea PMP,   Siegfried Mureșan, „un tânăr care a avut o activitate performantă în Parlamentul European“, după cum ne-a informat chiar Elena Udrea. Eugen Tomac, președintele PMP, a declarat, la rândul său, în cadrul conferinței de presă, că Sigfried Mureșan este un tânăr care a făcut performanță europeană, care a început lucrând în Bundestag și apoi în Parlamentul European, iar astăzi este responsabil de politici economice și sociale la PPE. În ciuda performanțelor sale, Siegfried Mureșan este la fel de cunoscut în România ca și fiul lui Richard Wagner.Ce-i drept , un eventual eșec nu va asupra sa impactul devastator pe care l-ar fi putut avea asupra Elenei Băsescu, mai ales că aceasta vizează acum o carieră politică internă.

Sfaturi de la tata

După ce ne-a anunțat public că se consideră „dezonorată“ de oferta PMP pentru europarlamentare, Elena Băsescu a declarat, luni, că o tentează o candidatură la alegerile parlamentare din 2016, pentru că dorește „să se clădească“ în țară ca om politic.
„Mă tentează o candidatură la alegerile parlamentare din 2016, doresc să mă clădesc ca om politic în țară“, a spus Elena Băsescu. Întrebată ce i-a transmis tatăl său, președintele Traian Băsescu, ea a răspuns: „Tatăl meu mi-a spus azi de dimineață, înainte de a urca în avion, mi-a urat succes și mi-a spus că este prima zi ca om politic adevărat“. Cu asemenea oameni politici, viitorul se anunță sumbru, chiar dezonorant…

Iulia Nueleanu

4 COMENTARII

  1. elena basecu este dezonorata de „succesurile ” ei ca om politic , dupa atatea”succesuri” basescu-cinzeaca o mai vroia inca odata sa aiba mai multe „succesuri ” la bani .

  2. Daca prostia ar durea va imaginati cita galagie ar fi in clanul BAsecu ?
    Daca el a fost presedinte , din pacate toapa de fiesa nu are absolut nimic inteligent pt a reprezenta nici macar un fost CAP de Teleorman dapai o tara.
    Personalimi este jena cind asemena parasute se pregatesc di guvienari.
    No ca-m ciuruit-o

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.