Acasă Politic 13 întrebări la care omul lui Firea de la ASSMB, Vasile Apostol,...

13 întrebări la care omul lui Firea de la ASSMB, Vasile Apostol, refuză să răspundă

DISTRIBUIȚI

Conform Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, dacă nu refuză în termen de cinci zile, ASSMB are obligația să răspundă întrebărilor jurnaliștilor în termen de zece zile de la primirea acestora. Dacă întrebările par complicate, ASSMB are obligația ca în același termen de zece zile să anunțe că durata necesara pentru identificarea și difuzarea informației solicitate depășește 10 zile și răspunsul va fi comunicat în maximum 30 de zile.
ASSMB este condusă de un director general interimar, adică numit de Gabriela Firea fără a avea loc vreun concurs, pe numele său Vasile Apostol, originar din Târgoviște, mai cunoscut sub numele de Jim (foto arhiva personală de pe Facebook). Cum CV-ul său nu e public, la ASSMB au fost angajați mulți apropiați de-ai acestuia din Târgoviște și la Spitalul Colentina condus de Remus Mihalcea mai multe contracte au fost încheiate cu societăți din județul Dâmbovița, am adresat în data de 6 octombrie, 13 întrebări directorului general Vasile Apostol care însă au rămas fără răspuns deși au trecut 16 zile.

Le prezentăm public, invitând persoanele care dețin informații să ni le trimită pe adresa redacției: secretariat@curentul.info

1. Care a fost motivul pentru care ați mai închiriat un al patrulea sediu pentru ASSMB, cum s-a defășurat procedura de închiriere, care este suprafața, adresa și prețul plătit?
2. Este adevărat că după dezvăluirea de către Newsweek a contractelor oferite firmei CIVIL WORKS SRL, presupus apropiată de dvs., ați ridicat în original toate actele referitoare la această firmă de la Spitalul Colentina?
3. Cum explicați că Spitalul Colentina a încheiat contract de servicii juridice cu o casă de avocatură din Târgoviște, orașul din care proveniți, respectiv cea aparținând senatorului Adrian Țuțuianu? (foto: Remus Mihalcea manager Spitalul Colentina)
4. Cum explicați angajarea fiicei primarului din Băleni, un apropiat al dvs., la Spitalul Colentina, fără concurs? Ne referim la dna Gabriela Iurcu. Unde putem consulta CV-ul doamnei?
5. Cum explicați angajarea dnei Diana Neacșu, o apropiată a dvs., la ASSMB prin detașare la o zi după angajarea la societatea de la care i s-a cerut detașarea? Unde putem consulta CV-ul doamnei?
6. Care este logica declarației dvs. acordate NEWSweek: „Dacă este să ne luăm după principiul proximității geografice înseamnă că firmele din București nu pot face afaceri în București” atât timp cât Civil Works este o firmă din Dâmbovița care face afaceri în București?
7. Ce reprezintă procentele declarate de dvs. în declarația de interese ca deținute la două asociații?
8. În București locuiți cu chirie, în apartament proprietate nedeclarat în declarația de avere sau ați primit apartamentul în comodat?
9. Cum ați decis angajarea soției prietenului dvs., dna Ivanovici Nicoleta, originară tot din Târgoviște? Unde putem consulta CV-ul doamnei?
10. Unde putem consulta CV-ul dvs.?
11. Considerați că actuala echipă de la ASSMB adusă de dvs. din Târgoviște, angajată fără concurs, are șanse să fie menținută și sub noua conducere a Primăriei Capitalei?
12. Ce preconizați să faceți în continuare, în eventualitatea, iminentă în opinia majorității bucureștenilor care au votat împotriva echipei Firea, că veți fi demis de la conducerea ASSMB?
13. Folosiți abrevierea Jr. în fața numelui dvs. pentru că sunteți jurist, așa cum susțin surse din ASSMB? Conform DOOM Jr. e abrevierea de la junior.

Oare i-o fi rușine cu CV-urile solicitate, oare n-o ști ce să răspundă? Așteptăm cu nerăbdarea preluarea mandatului de primar de către Nicușor Dan și vom readresa noii echipe și aceste întrebări și pe cele din 27.05.2020, rămase tot fără răspuns, despre salariul astronomic al prietenei Gabrielei Firea, Turcheș Ablachim, despre care am scris pe larg în articolul: Prietena lui Firea primește de la ASSMB 25.466 lei lunar deși conform legii nu poate depăși 13.916 lei. Prejudiciul e peste 250.000 de lei

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.