Acasă Politic -A lui Emil functioneaza ca Emil, a mea functioneaza ca mine…-

-A lui Emil functioneaza ca Emil, a mea functioneaza ca mine…-

DISTRIBUIȚI

Fostul secretar general al PSD, Cozmin Gusa, demisionat din partidul de guvernamant la inceputul lui iulie, a revenit ieri in scena anuntand infiintarea unei organizatii intitulate Initiativa 2003. Nu este clar ce vrea sa faca Cozmin Gusa cu Initiativa sa. Singurul detaliu oferit de fostul pesedist este ca noua structura va functiona deocamdata ca o asociatie care -va grupa oameni cu interese comune, personalitati independente-. Lansarea oficiala, in septembrie. Cozmin Gusa nu are inca raspunsuri clare la cateva intrebari:

– Va face politica Initiativa lui Gusa? Da, dar intr-un sens general si destul de ambiguu.

– Se va transforma in partid aceasta structura? -Un partid acordat cu realitatea de azi, cu o doctrina coerenta, este foarte greu de facut-, recunoaste Cozmin Gusa.

– Va deveni organizatia nou-creata o baza de negociere cu alte formatiuni politice? Raspuns: -Eu nu negociez cu nimeni. Eu negociez cu romanii-.

– Va fi Initiativa 2003 un fel de Alianta Civica? -Nicidecum. Eu sunt consecvent sa nu repet modele din trecut-.

– Merge Gusa pe urmele lui Emil Constantinescu, a carui initiativa politica, pornita ca o Actiune Populara, s-a transformat intr-un banal partid de sub 1%? Fostul pesedist crede ca intre cele doua experimente politice si intre cele doua asociatii nu exista nici o legatura: -A lui Emil functioneaza ca Emil, a mea functioneaza ca a mea-.

Fostul pesedist, -lucrat- de colegi

Gusa spune ca a demisionat pentru ca a fost -lucrat- de unii colegi din PSD, identificati in zona fostilor activisti PCR si UTC. Fostul secretar general nu indrazneste nici acum sa spuna mai mult, desi face aluzii la oamenii fideli lui Ion Iliescu. Cu Ion Iliescu insusi, Gusa a vorbit imediat dupa momentul demisiei, cand l-a informat prin telefon de decizia sa. -Nu a parut foarte multumit-, isi aminteste Gusa. De la demisie, cu Nastase s-a intalnit doar o data, la Costinesti, in discoteca, unde au schimbat cinci minute amabilitati. Cu PUR si PNL nu a negociat functii politice, asa cum a speculat presa. -Nu m-a chemat nimeni nicaieri. De fapt, am avut tot timpul telefonul inchis-, ni se confeseaza Gusa.

Pesedistii cred ca Gusa vrea sa-si faca partid

-Este un cetatean al Romaniei, iar dreptul la asociere este un drept fundamental, inclusiv la constituirea de partide-, a spus ieri presedintele Consiliului National al PSD, Alexandru Athanasiu, ca reactie la infiintarea Initiativei lui Gusa.

PNL: -Un demers fara nici o sansa-

Acesta este pronosticul dat de purtatorul de cuvant al PNL, Eugen Nicolaescu partidului lansat de Cozmin Gusa. El si-a explicat -pesimismul- prin inflatia de formatiuni politice care genereaza confuzie la nivelul electoratului. -Deja exista in Romania partide de buzunar-, a continuat Nicolaescu, infirmand existenta unor negocieri intre PNL si fostul secretar general al PSD. -Cozmin Gusa este un traseist politic ca multi altii care, daca nu isi gaseste locul intr-un partid, infiinteaza altul la care sa fie presedinte-, a incheiat Nicolaescu seria sagetilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.