Home Politic Achimaș promite să-și corecteze greșelile iar Bănicioiu are multe regrete

Achimaș promite să-și corecteze greșelile iar Bănicioiu are multe regrete

DISTRIBUIŢI

Astăzi, noul ministru al Sănătății a preluat mandatul de la Nicolae Bănicioiu, ambii răspunzând câtorva întrebări ale jurnaliștilor prezenți.

 „Avem un mandat de un an, nu suntem Guvernul supraoamenilor. Avem nişte obiective pe care le-am enunţat deja (vezi AICI) şi vom fi consecvenţi, ne vom bate pentru ele. Nu sunt defensiv şi nu vreau să mă justific dar vă spun ce le zic rezidenţilor mei: că nu este o problemă să greşească în operaţie, important este să poată recunoaşte greşeala şi să o corecteze”, a declarat ministrul Patriciu Achimaş Cadariu, răspunzând astfel întrebării dacă va susţine alocarea a 6 la sută din PIB pentru Sănătate.

Patriciu Achimaş Cadariu a mai spus că a făcut un schimb de opinii cu Nicolae Bănicioiu, fostul ministru al Sănătăţii, şi că sunt programe care trebuie sprijinite.

„Am făcut un schimb de opinii, domnul ministrul Bănicioiu. Sunt programe în curs, sunt programe care trebuie sprijinite, proiectele Guvernului le-aţi auzit. Vom face o analiză şi sigur vom face tot ceea ce este necesar”, a precizat Patriciu Achimaş Cadariu.
 
La rândul lui, Nicolae Bănicioiu le-a mulţumit jurnaliştilor.

„În primul rând să le mulţumesc lor (jurnaliştilor- n.a.) că nu m-au cruţat niciun moment al prezenţei mele la minister. Cred că au fost ca o umbră şi sunt convins că şi acum vor fi tot ca o umbră. Vă mulţumesc pentru colaborare, cred că în cele aproape 18 luni şi ceva am avut o colaborare bună şi un dialog bun, am avut şi momente în care ne-am mai enervat reciproc, dar, per ansamblu, am mai reuşit să comunicăm. O să vă rog să spijiniţi în continuare sistemul sanitar românesc, să aveşi încredere în sistemul sanitar românesc”, a spus fostul ministru al Sănătăţii.

„Domnului ministru îi urez mult succes pentru că are nevoie, chiar are nevoie de toate încurajările. Cred că este cel mai dificil post de ministru din vreun Cabinet. Eu nu am crezut-o iniţial dar…”, a adăugat Bănicioiu.

Întrebat dacă are vreun regret legat de activitatea sa la Ministerul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu a răspuns.

„Regrete sunt multe, pentru că este un domeniu în care se pot face foarte multe lucruri şi trebuie făcute foarte multe lucruri. Sper ca tot ceea ce nu am reuşit eu să fac să reuşească domnul ministru. Sprijinim cu tot ce putem. Nu i-am dat foarte multe sfaturi pentru că este mare, vaccinat, este în branşă de multă vreme, nu am foarte multe sfaturi, dar atunci când va avea nevoie sigur voi fi alături cu un sfat. Sunt multe lucruri care trebuie continuate, mă bucur că există există o atitudine pozitivă în sensul acesta şi multe lucruri care trebuie făcute în continuare. În sistemul sanitar întotdeauna sunt foarte multe de schimbat, sunt foarte multe de adăugat, dinamica este foarte mare, dezvoltarea este foarte mare, tehnica evoluează foarte repede. Foarte multe provocări. Gândiţi-vă şi la medici şi la pacienţi în acelaşi timp”, a precizat Nicolae Bănicioiu.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.