Acasă Politic ACL crește în preferințele românilor

ACL crește în preferințele românilor

DISTRIBUIȚI

 

 

Potrivit sondajului INSCOP Research realizat la comanda cotidianului „Adevărul” și dat publicității miercuri, dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare, 42,6% dintre respondenți ar vota Alianța PSD-UNPR-PC. Pe locul al doilea s-ar clasa Alianța Creștin-Liberală (PNL-PDL) cu 31,5%. Urmează, în ordine, Partidul Mișcarea Populară (7,1%), Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (5,8%), Partidul Liberal Reformator (4,4%), Partidul Poporului Dan Diaconescu (3,4%), Partidul România Mare (3,3%), Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat (0,8%). 1,1% optează pentru alt partid. Așadar

 

Cifrele au fost calculate prin raportare la cei care au formulat o opțiune. Raportat la totalul populației, 20,8% declară că nu s-au hotărât, 6% că nu merg la vot iar 3,2% că nu știu/nu răspund.

În ceea ce privește gradul de notorietate al nou-înființatei Alianțe Creștin-Liberale, 61,9% dintre respondenți afirmă că au auzit de această alianță politică, 33,6% — că nu au auzit iar 4,5% nu știu sau nu răspund la această întrebare.

 

Sondajul, realizat în perioada 30 august — 4 septembrie, are o eroare maximă de ą 3%, la un grad de încredere de 95%, a fost realizat pe un eșantion de 1.058 persoane și este reprezentativ pentru populația României de 18 ani și peste 18 ani. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenților.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.