DISTRIBUIȚI
turnator la securitate

Firea răzbunătoare a primarului general se arată din ce în ce mai des. Cu cât capătă mai multă putere, cu tât mai greu îi este Gabrielei Firea să se controleze. Degeaba se duce mereu îmbrobodită să pupe moaște că purtarea sa este una agresivă, amenințătoare și răzbunătoare. După ce ieri a refuzat să-i aprobe Simonei Halep prezentarea trofeului într-o piață din centrul Capitalei tocmai pentru a putea apărea alături de cea mai bună jucătoare a lumii, soprana Angela Gheorghiu a dezvăluit pe contul său de Facebook cum șase persoane au fost onorate în urma refuzului ei cu cheia orașului de Ziua Națională.

Cele șase persoane sunt: Constantin Bălăceanu Stolnici, fost turnător la Securitate, detalii AICI, Răzvan Theodorescu, apropiat al lui Ion Iliescu, Maia Morgenstern, Dan Mircea Enescu, Felicia Filip și Ilie Năstase. Iată ce a povestit Angela Gheorghiu

„Sunt profund deziluzionata, stimata doamna primar al orasului Bucuresti, pentru ca ati continuat sa va folositi de numele unor mari personalitati, oferindu-le cheia si cetatenia de onoare a Bucurestiului.
Avand o cariera mondiala din anul 1990 pana astazi, sunt si eu un exemplu pentru elita si intelectualii din Romania ce nu se lasa instrumentalizati de dumneavoastra; da, tin sa subliniez ca am refuzat cheia si cetatenia de onoare a orasului Bucuresti in septembrie 2017 cu ocazia concertului meu, oferit de catre primaria orasului Bucuresti publicului din Romania. Am refuzat aceste onoruri si pe data de 1 decembrie 2017, cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei. V-am trimis chiar atunci, pe 1 decembrie 2017, un e-mail cu o scuza, crezand sincer ca va urma sa imi oferiti aceste distinctii doar pentru ceea ce reprezint in lumea artei internationale si nu pentru a va putea folosi de numele meu pentru imaginea politica a domniei voastre. Am simtit atunci ca munca si notorietatea mea vor fi instrumentalizate de catre dumneavoastra si de aceea am refuzat.
Apoi am aflat ca in aceeasi zi de 1 decembrie ati oferit cheia si cetatenia de onoare a Bucurestiului acelor sase personalitati romanesti, ce v-au raspuns afirmativ, ca la comanda. Ce au simtit oare acele 6 personalitati, care au fost invitate in aceeasi zi, in dimineata zilei de 1 decembrie, pentru a fi onorate, pe fuga, in locul meu, in ciuda lungilor cariere ce le-au avut, nu stiu.
Mi-am dorit intotdeauna si inca imi doresc ca aceste onoruri primite din partea tarii mele sa imi fie oferite numai si numai pentru munca mea si pentru daruirea mea intru arta, pentru cariera ce am avut-o pe intreg mapamondul de 28 de ani. Exista multe metode de a onora un artist.
Invit pe toti politicienii romani sa se poarte cuviincios si sa nu se mai serveasca niciodata pentru interesele lor marunte politice de marile personalitati din Romania ce obtin mari succese si victorii!
Nu este elegant ca un om politic sa se serveasca in mod public de talentul, succesul si mai ales de munca unei personalitati artistice mondiale. Tin foarte mult sa va asigur ca exista si oameni care tin la demnitatea si la munca lor, dand dovada de o coloana vertebrala solida si care sunt extrem de atenti la imaginea, asocierea si onorabilitatea muncii lor. Recomand fiecarei personalitati in Romania ca in viitor sa cumpaneasca foarte bine inainte de a accepta o astfel de recunoastere.”, a scris soprana.

Printr-un comunicat care acum pare revanșard Primăria anunța că „in cadrul evenimentului, toate cele sase personalitati omagiate s-au declarat onorate sa primeasca aceste distinctii din partea Municipalitatii si i-au multumit Primarului General, Gabriela Firea, pentru sustinerea si promovarea culturii romanesti, dar si pentru implicarea in organizarea activitatilor dedicate Centenarului.”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.