Acasă Politic Adunarea Nationala din Moldova e oprita pe usa din spate

Adunarea Nationala din Moldova e oprita pe usa din spate

DISTRIBUIȚI

Primaria din Chisinau a autorizat, pentru data de 1 septembrie, Adunarea Nationala a Alegatorilor, prilejuita de Ziua Limbii Romane. Cu toate astea, reprezentantii fortelor de ordine, in uniforme si in civil, i-au agresat, marti, pe cativa tineri din -Noua Generatie-, aripa tanara a PPCD, care imparteau invitatii la Adunare. Conform agentiei de presa Flux din Moldova, surse din Comisariatul municipal de Politie, care au dorit sa-si pastreze anonimatul, au declarat ca in dimineata acelei zile comisarul municipiului Chisinau, Mihai Harabagiu, a emis un ordin prin care a solicitat subalternilor sa ii retina pe toti cei care vor distribui invitatii, chiar daca actiunea a fost autorizata de Primarie. -Angajatii fortelor de ordine ne-au insotit permanent. Le-am cerut in cateva randuri sa ne explice cine sunt si de ce ne supravegheaza atat de intens. Probabil factorul care i-a iritat au fost cele doua drapele pe care le purtam – drapelul national si drapelul UE-, a declarat pentru Flux Iurie Rosca, presedinte PPCD.

Alta masura luata impotriva Adunarii este blocarea drumurilor spre Chisinau si intimidarea proprietarilor si soferilor unitatilor de transport. Ministrul invatamantului, Gheorghe Sima, a facut presiuni asupra rectorilor universitatilor si asupra directorilor de scoli sa se angajeze ca nu vor trimite la Adunare studenti si elevi.

Organizatia de Tineret a PNTCD ii sustine pe tinerii din Republica Moldova prin campania -Toti vorbim limba romana!-. Ei vor organiza mitinguri, strangeri de carti, vor imparti fluturasi, iar cativa reprezentanti vor merge la Chisinau. OT PNTCD Arad solicita, printr-o scrisoare adresata lui Adrian Nastase, renuntarea la politica de nepasare si indiferenta fata de problemele din Republica Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.