Home Politic Agramatul Liviu Pop minte în continuare despre rolul său în spălarea plagiatului...

Agramatul Liviu Pop minte în continuare despre rolul său în spălarea plagiatului lui Ponta

DISTRIBUIŢI

Noul guvern Ponta a depus astăzi jurământul la Palatul Cotroceni. Înainte de ceremonie, președintele Băsescu a ținut să menționeze că le acceptă jurământul lui Liviu Pop și lui Sorin Câmpeanu doar pentru că îl obligă CCR.

Într-o intervenție la postul B1 TV, ministrul pentru Dialog Social a declarat că nu vrea să comenteze gestul președintelui Traian Băsescu și a mințit despre momentul 29 iunie 2012 când a desființat Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare prin ordinul său ca ministru interimar al Educaţiei, la două ore după ce începuse ședința în care se analiza cazul Victor Ponta. Prin acest ordin a fost propusă mărirea componenţei Consiliului General de la 21 la 45 de membri, iar aceştia să fie reprezentanţi de la toate universităţile. Comisia CNATDCU formată din academicieni și profesori universitari de renume mondial a continuat ședința chiar dacă se publicase intempestiv în Monitorul Oficial desființarea sa și a dat verdictul de plagiat, recomandând retragerea titlui de doctor lui Victor Ponta.

Iată cu câtă seninătate minte astăzi Liviu Pop despre acel moment:

„Nu putea să mă atace în condițiile în care am condus 45 de zile acest minister. Acest consiliu nu avea niciun rol în verdictul de plagiat. Nu am numit un om în plus sau în minus, au fost membrii nominalizați de dl. Funeriu. Acel verdict (al Universității București, referitor la teza de doctorat a lui Victor Ponta – n.r.) a venit mult mai târziu. Avem o lege a educației,, care are niște carențe. Dar nu vreau să comentez, sunt mulți profesori universitari în zona dreptului, a legii educației, care se pricep mult mai bine decât mine. Nu am absolut nimic de ascuns, tot ce-am spus am făcut-o public, am scris public. Nu mă consider victimă, nu m-am considerat niciodată o victimă. E un gest al președintelui României pe care nu-l comentez, vine Crăciunul. Permiteți-mi să nu mai comentez, dacă atâta consideră domnia sa că trebuie să facă, atâta face”, a mințit Liviu Pop.

Am spicuit pentru dvs. câteva perle din exprimarea acestui tupeist agramat din ultimii ani:
– Într-un comunicat trimis CURENTUL, senatorul PSD susținea că „este inacceptabil să nu știi cât este pensia și salariul minim” necunoscând cum se face acordul cu subiectul multiplu.
– Despre profesorul Miclea a spus că s-a autopronunțat!
– Încercând să se refere la cercetările despre moartea unui elev după o altercație cu un coleg, în județul Dolj, Pop a afirmat că „incidentul este, în momentul de față, în derulare“.
– La instalarea în funcție i-a mulțumit din suflet fostului ministru Mang „pentru deschiderea pe care a dat-o“ și a adăugat că speră „ca și în continuare, și împreună cu dumneavoastră, să trecem printr-o perioadă foarte grea“, folosind și expresia „prioritate secundară“.
– În CV și în declarațiile de avere scria greșit numele liceului unde preda de 5 ani, „Salygny“, și se lauda că știe să folosească aparatura de „xerocopiere“. Deci dacă e în fața vreunui copiator Toshiba sau HP nu știe să-l folosească.
– Nu putem rata momentul în care s-a repezit el să-l reclame pe Daniel Funeriu la ITM. Exact decerebrat cum i-a spus CTP-ul. A trebuit să iasă madam Câmpeanu-USL, de la muncă, să-și miște capul în începutul ei de Parkinson și să recunoască legalitatea angajării la președinție a lui Funeriu.
– Pe blogul lui a scris de trei ori în aceeași zi pe blog (da, are blog!): „ competent e Consiliu de etica“, „spus-o“ se scrie cu cratimă iar CTP și alți ziariști nu „au“ înțeles. Despre folosirea corectă a lui „datorită“ și „din cauza“ știm că nu va putea înțelege niciodată.
– Deși e profesor de matematică, la solicitarea ziariștilor, nu a știut să rezolve un banal sistem de două ecuații de gradul I cu două necunoscute. Un copil isteț de clasa a treia îl făcea imediat cu segmente. Penibil!

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.