Acasă Politic Alesii romani vor birou la Parlamentul European

Alesii romani vor birou la Parlamentul European

DISTRIBUIȚI

Presedintele Camerei Deputatilor, Valer Dorneanu, a declarat, dupa reuniunea presedintelui Parlamentului European, Pat Cox, cu presedintii parlamentelor tarilor implicate in procesul de largire a UE, ca Romania va fi sprijinita in obtinerea unui birou pentru parlamentarii romani, iar Uniunea Europeana va deschide -o antena, care va fi un punct de informare- la Bucuresti. Presedintii celor doua camere ale parlamentului roman au solicitat acordarea statutului de observator Romaniei, din momentul in care va semna tratatul de aderare, preconizat a avea loc in aprilie 2004. Ca raspuns, oficialilor romani li s-a promis ca acest aspect va fi discutat -intr-un birou-.

Nicolae Vacaroiu a declarat ca aceasta reuniune s-a concretizat printr-o declaratie comuna, prin care atat Parlamentul European, cat si Comisia Europeana, prin vocea comisarului Gźnther Verheugen, si-au luat angajamentul ferm de a sprijini aderarea Romaniei si a Bulgariei la Uniunea Europeana la 1.01.2007.

Comisarul european a tinut sa precizeze importanta aderarii Romaniei si a celorlalte tari din sud-estul Europei la structurile euro-atlantice si a caracterizat acest moment ca fiind -o coincidenta fericita cu aderarea la UE-. El a reasigurat Romania ca actualul val al extinderii se va incheia dupa ce parlamentarii romani si bulgari isi vor ocupa locurile care li se cuvin in Parlamentul European.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.