Acasă Politic Legea sediilor partidelor aduce opozitia in aceeasi tabara cu Iliescu

Legea sediilor partidelor aduce opozitia in aceeasi tabara cu Iliescu

DISTRIBUIȚI

Chiar daca au votat initial fara rezerve proiectul de lege privind sediile partidelor politice, opozitia considera intr-un glas ca este oportuna initiativa presedintelui Ion Iliescu de a retrimite spre dezbatere in parlament acest act normativ.

Vicepresedintele PNL, senatorul Paul Pacuraru, sustine ca -este necesara o noua discutie asupra proiectului de act normativ pentru a fi clarificate anumite aspecte, cum ar fi cel legat de partidele care sunt indreptatite sa-si cumpere sediile in care functioneaza-. El a precizat ca PNL chiar a trimis presedintelui Iliescu o scrisoare in care-i solicita sa nu promulge aceasta lege pana cand nu se va aplica legea partidelor politice. -Trebuie ca mai intai sa se clarifice ce partide se pot reinscrie, conform noii legislatii, si abia dupa aceea sa se discute despre vanzarea sediilor-, a subliniat Pacuraru.

PRM se plange de sediu

Liderul grupului parlamentar PRM din Camera Deputatilor, Lucian Bolcas, de profesie jurist, considera ca legea privind sediile partidelor are -o serie de imperfectiuni majore- si apreciaza ca este un lucru bun faptul ca presedintia a retrimis aceasta lege la parlament spre reexaminare. -Nu este posibil ca partide practic inexistente sa beneficieze de facilitati cu costuri foarte mari, iar PRM, al doilea partid ca forta, sa nu aiba repartizat la ora actuala un sediu corespunzator-, a comentat Bolcas. -Doresc ca presedintia sa-si exercite eficient toate atributiile care-i revin conform Constitutiei, pentru ca presedintia nu este o institutie decorativa-, a adaugat el.

Democratii nu vor -complicatii-

Decizia presedintelui Iliescu de a retrimite parlamentului, pentru o noua dezbatere, legea privind vanzarea sediilor partidelor politice este una -corecta-, care arata pozitia de -persoana echidistanta pe esichierul politic- a sefului statului, a declarat, ieri, vicepresedintele PD Emil Boc.

In opinia sa, reexaminarea actului normativ este necesara, pentru ca se realizeaza compatibilizarea cu prevederile altor legi ce reglementeaza activitatea partidelor politice si pentru a fi eliminate -eventualele complicatii-.

Deputatul UDMR Ervin Szekely, de profesie jurist, considera ca Legea privind sediile partidelor politice ar trebui reexaminata de parlament, dar nu pentru motivele invocate de presedintie.

Deputatul UDMR a spus ca s-ar fi asteptat ca presedintele Iliescu sa obiecteze fata de prevederile articolului 7 din Legea privind sediile partidelor politice, prin care spatiile cumparate de partidele politice nu pot fi instrainate timp de 10 ani.

Szekely a apreciat ca prin acest articol se incalca un atribut important al dreptului de proprietate si anume -dreptul la dispozitie-.

In opinia deputatului UDMR, o lege privind dreptul partidelor politice de a cumpara sediile pe care le detin cu chirie este o problema politica, si nu juridica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.