Acasă Politic Alina Gorghiu a forțat discutarea arestării lui Hrebenciuc și Adam în 24...

Alina Gorghiu a forțat discutarea arestării lui Hrebenciuc și Adam în 24 de ore

DISTRIBUIȚI

Membrii Biroului permanent al Camerei Deputaților se reunesc sâmbătă, la ora 12,00, pentru a discuta cererea Direcției Naționale Anticorupție de încuviințare a arestării preventive a deputaților Viorel Hrebenciuc și Ioan Adam.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, a solicitat, vineri, în numele ACL, convocarea „rapidă” a Biroului Permanent al Camerei Deputaților de îndată ce sesizarea cu privire la deputații PSD Viorel Hrebenciuc și Ioan Adam ajunge la Parlament, astfel încât să fie stabilită „cu celeritate” o dată pentru ca plenul să tranșeze această situație.

„Alianța Creștin-Liberală rămâne consecventă deciziei de a vota în favoarea oricărei cereri înaintate Parlamentului României de către Justiție. Parlamentarii ACL au dovedit de fiecare dată că respectă această decizie, indiferent de numele persoanelor implicate și la fel vor proceda și în cazul deputaților PSD Viorel Hrebenciuc și Ioan Adam. Cerem convocarea rapidă a Biroului Permanent al Camerei Deputaților de îndată ce solicitarea ministrului Justiției în cazul celor doi deputați PSD ajunge pe masa președintelui Valeriu Zgonea și stabilirea cu celeritate a datei plenului pentru a se tranșa aceste situații”, a afirmat Gorghiu, într-o declarație de presă.

Deputata liberală acuză PSD că blochează „sistematic” în Parlament orice demers al justiției și „prin vot reușește să blocheze anchetele penale”.

În acest context, Alina Gorghiu amintește că ACL a inițiat un proiect de lege care prevede simplificarea procedurilor și scurtarea termenelor în situația în care ministrul Justiției, pe baza unei cereri a procurorilor, se adresează președintelui Camerei Deputaților sau, după caz, președintelui Senatului, cu privire la reținerea, arestarea sau percheziția unui parlamentar sau cu privire la urmărirea penală a unui parlamentar membru sau fost membru al Guvernului.

„Adoptarea cât mai urgentă a propunerii legislative este evidentă în aceste săptămâni în care mai mulți parlamentari fac obiectul unor anchete de natură penală”, susține Gorghiu.

În opinia sa, „nu este de mirare că PSD tergiversează adoptarea unei astfel de inițiative în condițiile în care foarte mulți dintre demnitarii vizați de anchetele penale sunt pesediști, iar politica dusă de partidul condus de Victor Ponta este aceea de a face zid în jurul celor suspectați de acte de corupție.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.