Acasă Politic Iohannis amintește că în urmă cu o lună a lansat invitația candidaților...

Iohannis amintește că în urmă cu o lună a lansat invitația candidaților la dezbateri

DISTRIBUIȚI

Klaus Iohannis, candidatul ACL la președinția României a trimis un comunicat presei în care își manifestă disponibilitatea pentru dezbateri televizate și amintește că a fost primul care a lansat astfel de invitații.

În urmă cu o lună de zile, am făcut propunerea de a avea dezbateri serioase între candidații la alegerile prezidențiale. Am propus, în același timp, în cadrul Pactului Naţional pentru Stabilitate şi Democraţie, un set de principii și măsuri agreate de întreaga clasă politică pentru a asigura cadrul pentru o competiţie electorală sănătoasă, reală, în interesul românilor. De asemenea, am solicitat candidaților menținerea dezbaterii politice într-un cadru sobru, cu teme cu adevărat de interes pentru cetățean.

Deși niciunul dintre candidați nu a fost dispus să răspundă, salut faptul că acum asemenea dezbateri sunt dorite de unii competitori electorali. În același timp, constat cu regret că s-au depășit cu mult limitele decenței, în această campanie fiind lansate atacuri nedemne la persoană.

Consider că o dezbatere organizată pe teren neutru – de preferință de către o mare universitate, cu reguli clare, la care să asiste un public mai larg și care să fie preluată de televiziuni, ar fi cel mai potrivit format, care ar permite cetățenilor să afle ce proiecte avem fiecare dintre noi pentru țară.

În aceste condiții, dezbaterea ar fi utilă și cu adevărat relevantă pentru electorat, iar eu am toată deschiderea să particip la o astfel de întâlnire.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.