Acasă Politic Alina Gorghiu și golanii politici

Alina Gorghiu și golanii politici

DISTRIBUIȚI

Copreședintele PNL, Alina Gorghiu, perezentă sâmbătă, la Oradea, a acarcterizat într-o conferință de presă convocarea, pentru ziua de marți, a plenului Parlamentului drept „golănie politică”, explicând că, în acea zi, „foarte mulți colegi parlamentari, din pricina sărbătorilor legale, nu vor fi prezenți la Parlament”, iar aleșii au fost chemați „tocmai marți” pentru „a nu putea fi votate actele necesare punerii în legalitate” a Regulamentului cu Constituția și să nu se mai întâmple cazuri ca cel al lui Dan Șova.

„Ședința reunită a Camerei Deputaților și Senatului de marți, 7 aprilie. Eu nu am mai văzut asemenea golănie politică de foarte multă vreme” a declarat Gorghiu, sâmbătă, la Oradea, într-o conferință de presă.

Ea a explicat că președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a avut posiblitatea să convoace acest plen reunit, pentru a pune în acord Regulamentul cu Constituția, și săptămâna trecută, și ar putea să îl convoace și pe viitor.

„Dar l-a convocat marți când, din păcate, foarte mulți colegi parlamentari, din pricina sărbătorilor legale, nu vor fi prezenți la Parlament. L-a convocat tocmai marți pentru a nu putea fi votate actele necesare punerii în legalitate. Practic, această convocare a plenului reunit de marți consfințește ilegalitatea săvârșită la momentul votului pentru senatorul Dan Șova de către Tăriceanu, purtătorul de cuvânt al domnului Victor Ponta și al PSD-ului” a subliniat Gorghiu.

Copreședintele PNL a spus că împreună cu copreședintele Vasile Blaga vor face un apel către toți parlamentarii PNL să fie prezenți marți, în Parlament, pentru că este „mult mai important să repari o ilegalitate și să pui în concordanță actele normative cu Constituția atunci când este necesar”.

„Și mai bine mai târziu decât niciodată, pentru că așa vom evita situații pe viitor, ca diverși parlamentari prieteni cu dl Ponta sau prieteni cu PSD-ul să nu poată fi trimiși în fața instanțelor de judecată pentru a putea să-și pledeze cauza” a conchis Alina Gorghiu.

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a convocat Biroul Permanent al Senatului pentru data de marți, 7 aprilie, în vederea modificării programului de lucru al Senatului, el solicitând ca în aceeași zi să fie ținută o ședință comună a Parlamentului pentru modificarea Statutului deputaților și senatorilor astfel încât hotărârile de aprobare a cererilor de reținere a parlamentarilor să se adopte cu votul secret al majorității simple.

Biroul permanent al Senatului decisese luni ca senatorii să lucreze în circumscripțiile electorale în perioada 6-14 aprilie, ședințele de plen urmând să fie recuperate după Paște.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.