Home Politic Alina Gorghiu, singurul senator PNL care a votat pentru restaurația în sănătate,...

Alina Gorghiu, singurul senator PNL care a votat pentru restaurația în sănătate, cot la cot cu PSD

DISTRIBUIŢI

Legea de respingere a Ordonanței de Urgență 79/2016 inițiate de fostul ministru Vlad Voiculescu care depolitiza managementul spitalelor a fost votată  cu 52 voturi pentru, 28 împotrivă și o abținere. Toți senatorii USR și cei ai PNL, în frunte cu academicianul Leon Dănăilă, cu excepția Alinei Gorghiu au votat pentru restaurație! Probabil ca să se răzbune pe românii care nu au votat-o și astfel a pierdut șefia PNL.

Citește și La botezul copilului lui Gorghiu darul mediu a depășit 1.300 de Euro de familie. Peste o lună s-au depus listele de candidați

Vlad Mixich a explicat Senatul a votat ieri în favoarea directorilor de spital de tip Secureanu: „Ordonanța care depolitiza managementul spitalelor și deschidea concursurile pentru pozițiile de director și celor din afara sistemului universitar românesc (doar deschidea, fără să interzică participarea celor din universități) a fost respinsă. Am fost curios să văd motivele oficiale pentru care comisiile din Senat au decis această restaurație. Din cele patru motive invocate, primul este o minciună sfruntată.

– Comisiile din Senat spun că nu au fost în „niciun fel” consultați actorii implicați. Fals! Ministrul Sănătății la acel moment, Vlad Voiculescu , a avut discuții repetate cu rectorii universităților de medicină, care și-au trimis punctul de vedere inclusiv în scris. S-au cerut avize de la 6 instituții, iar unele observații justificate au fost asimilate în lege. Deci documentul oficial al Senatului include pe prima poziție o ditamai minciuna, una ușor de demontat. Nu că ar mai conta adevărul în spațiul public românesc… 🙁

– Alte două motive invocate de comisiile din Senat sunt complet ilogice, nu au nicio legătură cu speța. Să spui că universitățile de medicină vor fi obligate „să reevalueze implicarea în utilizarea” unui ecograf sau a unui tomograf în spital doar pentru că directorul spitalului respectiv nu e uns de universitate aduce a răutăcism (sau chiar șantaj mascat?) și nu are nimic, absolut nimic de-a face cu binele pacientului care, în teorie, ar trebui să primeze. De restul motivelor nici nu mai scriu, că deja e prea groasă.

Știm că Parlamentul este esența democrației, că acolo ar trebui să se exprime poporul prin reprezentanții săi. Dar practica românească ne dovedește, zi după zi după zi, că în Parlament se exprimă în primul rând acele grupuri de interese care au făcut posibilă apariția în spitale și menținerea ani de-a rândul a unor jefuitori ticăloși de genul Secureanu. Interesele oamenilor obișnuiți?, am întrebat la un moment dat un vechi funcționar din Ministerul Sănătății. „Ce? Ești copil?”, mi-a răspuns.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.