Acasă Politic Anastase: ” Ponta e pe cale să fie demis din PSD din...

Anastase: ” Ponta e pe cale să fie demis din PSD din cauza greșelilor

DISTRIBUIȚI

După încheierea bătălia pe moțiunea de cenzură populară soldată printr-un eșec previzibil în ciuda presiunii agitatorilor din stradă coaliția PSD-PNL continuă un război surd împotriva președintelui Camerei Deputaților prin boicotarea ședințelor Biroului Permanent (n.r. BP) în speranța obținerii demisiei Robertei Anastase,văzută drept un trofeu imagologic de președintele PSD,Victor Ponta după votul cu ”probleme” de la legea pensiilor. În fața acestor disensiuni și neînțelegeri, Roberta Anastase a declarat ieri la postul RFI că nu-și reproșează nimic în privința votului dat de deputați la legea pensiilor susținând faptul că președintele PSD este pe cale să fie demis din fruntea social-democraților din cauza gafelor făcute, motiv pentru care acesta ar încerca să se războiască cu ea pentru a recâștiga încrederea colegilor. Pe de altă parte, este greu de crezut că în PSD se va ridica un val de nemulțumire împotriva lui Ponta întrucât din punct de vedere al imaginii acesta a marcat din plin în ciuda faptului că a instigat mulțimea din stradă la revoltă socială împotriva ordinii în stat întrucât după toată circoteca făcută PSD și PNL au făcut tot posibilul să nu intre la guvernare într-un moment în care România este departe de a fi pe roze.  Lecția trecutului implacabil! ”Sincer, nu-mi reproșez în acel moment nimic, pentru că nu aveam de ce în momentul ăla (n.r. când a fost dat votul pe legea pensiilor ). Vă reamintesc, în stânga mea se afla un secretar de la Opoziție, un om care avea, conform cutumei, dar și a regulamentului, responsabilitatea de a număra. Nu este responsabilitatea președintelui să numere”, a explicat președintele Camerei. Potrivit acesteia, atacurile repetate ale lui Victor Ponta la adresa sa țin de faptul că acesta are probleme serioase în partid, iar membrii cu experiență îi pregătesc o surpriză neplacută. ”Victor Ponta a făcut foarte multe gesturi riscante politic, în ultima perioadă. Riscante, din punctul dumnealui de vedere. A vorbit despre suspendarea președintelui, pe un subiect care nu avea nici o legătură cu președintele. A inițiat o moțiune de cenzură și a ținut opinia publică două zile cu sufletul la gură, spunând că mai are cinci voturi, patru voturi de luat, trei voturi, două voturi, ca a doua zi să aflăm că dânsul s-a întâlnit în birou cu zece parlamentari, le-a dat ce-a vrut și dumnealor pe urmă l-au trădat. Sunt acțiuni evident riscante pentru un om politic. Probabil că singura bătălie care i-a mai rămas de dus este aceasta bătălie cu președintele Camerei Deputaților, din care el speră că iese mai bine în fața propriilor colegi”a adăugat președintele Camerei.

În fond, Ponta a riscat mult în aceste zile fiind chiar la un pas de maniera de acțiune a lui Mircea Geoană însă pentru moment ”tataia Iliescu” încă îi mai dă o șansă pentru că social-democrații nu mai riscă încă o ”hemoragie” externă către UNPR a posibililor nemulțumiți. Pe de altă parte, Anastase are de trecut un test de imagine după votul pe legea pensiilor amplu dezbătut de analiștii felixieni care i-au pus o tinichea serioasă la imaginea publică,care trebuie demontată în următoarele luni. ”Cred că cei cu experiență în partid îi pregătesc o surpriză neplăcută lui Victor Ponta și el o simte. Sunt cei care probabil l-au împins către toate aceste gesturi riscante, a înregistrat eșec după eșec și își dă seama că probabil va trebui să plătească în curând nota de plată. ?ê?£tiți cum e în politică : atunci când ai succes, ești bun, când nu, oamenii te schimbă”a conchis Roberta.

Stalinism pentru eternitate!

La rândul său, deputatul PDL Sever Voinescu a declarat ieri la postul B1TV că Ponta este ultimul stalinist pe care îl mai are România. Potrivit acestuia, președintele social-democraților se aseamănă tot mai mult cu liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor.”Victor Ponta a coborât nivelul discursului politic atât de jos încât a devenit un fel de Corneliu Vadim Tudor mai tânăr. ?ê?£tiu că Vadim îl antipatizează, dar ar trebui să înceapă să-l placă pentru ca a devenit o copie a sa”a spus  Voinescu la interviurile 2+1 de la B1Tv.
Pe de altă parte, acesta a mai ironizat în termeni duri  ”joaca de-a Mao” a lui Victor Ponta, caruia îi place să se dea drept ”om de baricadă”.”Nu pot decât să mă întreb, privindu-l pe el, unde vrea să ducă partidul. Vrea oare să transforme PSD într-un PRM mai mare? Din păcate, este cu adevărat ultimul stalinist al României”, a mai completat Voinescu.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.