Home Politic Anchetă a Poliției după ce o ștampilă „VOTAT” a fost găsită în...

Anchetă a Poliției după ce o ștampilă „VOTAT” a fost găsită în biroul prefectului de Mehedinți

DISTRIBUIŢI

Polițiștii au deschis o anchetă după ce în biroul prefectului județului Mehedinți, Nicolae Drăghiea, a fost găsită, ieri, o ștampilă inscripționată "VOTAT 27", 27 reprezentând numărul circumscripției electorale.
Prefectul de Mehedinți, Nicolae Drăghiea, a spus că ștampila a fost găsită de un angajat al Prefecturii într-un fișet, el explicând că această ștampilă ar putea proveni de la alegerile trecute și că ar fi trebuit topită până în acest moment.
"O echipă de inventariere a vrut să ia toate documentele din fișet. Scrie «VOTAT 27», numărul de circumscripție. Sunt ștampile făcute de stat, ridicate de instituție. Ea în mod normal trebuia topită până în acest moment, nu avea ce să caute în instituție", a spus Drăghiea.
La rândul său, fostul prefect de Mehedinți Ion Mîțu a spus că nu știe de unde provine această ștampilă și că noul prefect are de trei săptămâni și jumătate cheile de la biroul în care a fost găsită ștampila.
"Domnul prefect Drăghiea este de trei săptămâni și jumătate prefect al județului și era în biroul lui. El a luat cheia, s-a ocupat de toate lucrurile din birou. Mi-e greu să vă explic ce se întâmplă cu acea ștampilă, de unde a luat-o el", a spus Mîțu.
El a susținut că de această ștampilă ar trebui să răspundă tot actualul prefect, întrucât la ultimele tururi de scrutin desfășurate în 2004, 2008 și 2009 Nicolae Drăghiea era subprefect și șeful comisiei tehnice a alegerilor.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Mehedinți, Nicolae Lohon, polițiștii au deschis o anchetă în acest caz și au ridicat probe de la fața locului, urmând să stabilească cine este responsabil de prezența ștampilei în biroul prefectului.

Dragoș Stănculescu

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.