Acasă Politic Artist plastic amendat pentru pictarea zidurilor insalubre din București

Artist plastic amendat pentru pictarea zidurilor insalubre din București

DISTRIBUIȚI

Gabriela Firea și-a impus dorința la începutul lunii iulie anunțând că a dat dispoziție directorilor din Primărie să nu mai autorizeze evenimentele culturale și sportive stradale în weekend, mai ales în centrul Bucureştiului. Tudor Chirilă și Clotilde Armand au criticat decizia primarului Capitalei subliniind că evenimentele culturale dau farmec vieții orașului dar țața Firea a rămas neclintită. Efectul s-a văzut în acest sfârșit de săptămână: pictorul Vasile Mureșan-Murivale, membru al Uniunii Artiștilor Plastici, a pictat timp de trei săptămâni zidurile insalubre din Piața Decebal de la kilometrul 0 al Capitalei, într-o căldură de nesuportat și pe banii lui. Polițiștii locali au venit când pictorul aproape terminase, i-au aplicat o amendă usturătoare și i-au confiscat și vopselele. Exact cum a dorit doamna primar. Bine că n-a luat cultura s-o bage și la dubă! Că s-au mai văzut cazuri.
Amendarea pictorului Murivale a fost semnalată pe contul său de Facebook de criticul literar Daniela Zeca Buzura care, indignată, a lansat îndemnul: „alegem arta în locul duhorii de gunoi menajer si de perete mācinat de igrasie!”
Și ca să fie o acțiune concertată, Firea postează astăzi pe contul său de Facebook din concediu: „am primit multe intrebari din partea bucurestenilor, in legatura cu disconfortul produs de ghenele de la blocuri, precum si despre sistemul de sortare selectiva. Am lamurit azi cateva dintre aspecte , in urmatorul comunicat de presa: Primaria Municipiului Bucuresti va realiza o banca de date in care vor fi inregistrate cantitatile de deseuri colectate selectiv din Capitala”. Serios? Dar cu pictorul ce-ați avut, țațo? O „răpire din Serai” ar fi fost apreciată, nu-i așa?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.