Acasă Politic Baconschi: Udrea va fi președinta PNȚCD

Baconschi: Udrea va fi președinta PNȚCD

DISTRIBUIȚI

Într-o postare amară pe contul său de facebook, Teodor Baconschi aruncă un scenariu ce, cu siguranță îi face pe Iuliu Maniu și Corneliu Coposu să se învârtă în morminte. Aurelian Pavelescu e un intelectual autentic: are două facultăți absolvite la Universitatea București (Litere și Drept) și chiar dacă e coleric e în mod evident inteligent. Să ajungă PNȚCD pe mâna mediocrei Udrea este chiar de neconceput. Postarea lui Baconschi:

„Aud ca „partidul altfel”, la care am trudit alaturi de Marian Preda, Sebi Lazaroiu, Cristian Diaconescu, Adrian Papahagi, Daniel Funeriu, Eugen Tomac, Dragos Ciuparu, Cristian Preda, Toader Paleologu si altii (eliminati intre timp) are urmatorul plan de actiune: fuziunea prin absorbtie cu PNTCD (pentru brand si cele vreo 45 de sedii bune ale acestuia). Udrea, presedinta, Basescu, presedinte de onoare, Marin Anton, consumabile, Gelu Visan, relatii cu publicul, Vlaston, intelectualul partidului, Pavelescu, paznicul stampilei.”

Și Adrian Papahagi face o analiză a scenei politice:

„- PNL: se va întări, dar nu va atinge niciodată cota de încredere a lui Klaus Iohannis (acest moment nu se va mai repeta); pot obține 35-40% în 2016.

– PSD: în derivă, dar nu înfrânt; vor continua guvernarea și se vor compromite și mai mult; minim istoric 25-30% în 2016.

– UNPR: va încerca să se detașeze de PSD; posibil joc subteran cu PMP-PNȚCD. Singuri, nu intră în parlament în 2016; 3%.

– UDMR: în derivă, și-au trădat electoratul; dacă se adoptă – și se va adopta – votul electronic/prin corespondență, riscă să aibă nevoie de lege specială sau modificarea Constituției pentru a mai prinde Parlamentul în 2016; 5%.

– PMP-PNȚCD: se vor revigora, dar nu mult, cu Traian Băsescu; probabil vor fuziona ca PNȚCD și vor conlucra (prin spate) cu UNPR; PNL nu va trata cu ei; 5-7% în 2016.

– PPDD, PRM, PLR, PC etc. – moarte. Pot supraviețui doar ca remorcă, sau vor fuziona cu PSD, UNPR, etc. fără a le aduce puncte.

În continuare cred că un partid nou, reformist, cu democrație internă reală și fără oameni pătați, condus de Monica Macovei, își are rostul, ba chiar este necesar.

Potențialul lui la prima strigare este 10%, bazat pe electoratul urban, tânăr, întreprinzători, IT-iști, intelectuali, etc.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.