Acasă Politic Basascu a dat sah vicepresedintilor de pe vremea lui Roman

Basascu a dat sah vicepresedintilor de pe vremea lui Roman

DISTRIBUIȚI

Chiar daca in ultima vreme Traian Basescu a incercat sa demonteze mitul -ma vedeti pe mine guvernand cu oamenii lui Roman?-, pe cat se pare, presedintele PD a avut grija sa aranjeze de asemenea maniera competitia pentru alegerile interne de astazi, incat asa-numitii baroni ai partidului: Radu Berceanu, Bogdan Niculescu Duvaz si Alexandru Sassu sa aiba sanse mult mai putine de a se pastra in varful piramidei. Cei mai dezavantajati din acest punct de vedere sunt primii. Bogdan Niculescu Duvaz va trebui sa se lupte pentru Departamentul de Analize Politice cu Liviu Negoita, unul dintre asa-numitii tineri Basescu. El a gravitat in permanenta in aceasta perioada in jurul liderului, fapt ce i-ar putea determina pe delegati sa vada in acest lucru un atu, cu toate ca Duvaz ramane omul care a contribuit mai putin public, dar mai consistent, la campania actualului presedinte. Nici pentru Radu Berceanu situatia nu sta pe roze. Pe langa faptul ca in cursa pentru departamentul economic s-au inscris cinci candidaturi, doua dintre ele pot fi nelinistitoare pentru acesta. Este vorba de Anca Boagiu, care a devenit un subiect tabu in partid din cauza speculatiilor aparute in presa, si despre Radu Vasile, care in mod normal, fiind omul care l-a sustinut pe Basescu in Guvern si, mai mult, aduce si PPDR in Modrogan, n-ar avea cum sa nu intre in structurile de conducere.

In acelasi sens, exista voci in partid care considera ca -emulatia- generata de Basescu: 140 de candidaturi pentru mai putin de 38 de locuri ar avea ca scop tocmai trecerea in rezerva a baronilor.

Interesant este si faptul ca, pana in ultimul moment, Basescu a vorbit despre primenirea structurilor de conducere si despre faptul ca se va conforma in conditiile in care CNC i-ar alege din nou pe cei vechi. Evident, a te conforma nu inseamna a-ti face placere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.