Acasă Politic Băsescu despre dosarul Alro: „Cine a vândut fără ca nimeni să nu...

Băsescu despre dosarul Alro: „Cine a vândut fără ca nimeni să nu știe de tranzacție?”

DISTRIBUIȚI

În replică la tentativele toxice ale posturilor media moguliene de implicare a președintelui în scandalul ”stenogramelor buclucașe din dosarul Alro” Băsescu

a susținut ieri la postul B1TV că tranzacția vânzării combinatului Alro din Slatina s-a  făcut pe șest fără să știe cine a fost în spatele acestei afaceri precizând totodată faptul că știa de șpaga pe care oficialii combinatului trebuia să o plătească pentru a primi contracte. Potrivit acestuia, subiectul șpăgii este și motivul pentru care a trimis memoriile oficialilor de la Alro la Guvern împreună cu o remarcă usturătoare: ” să se rezolve în interesul național”. De asemenea, șeful statului a mai spus că s-a folosit de toată influența sa pentru a-l schimba pe fostul director de la Hidroelectrica. ”Nu vreau să intru în mizeria celor două emisiuni, e foarte greu ca președinte. Dacă e ceva de interes, e cine a vândut Alro. S-a vândut fără să știe nimeni unor ruși și cum au fost buni lui Voiculescu și aliaților săi din PSD când le-au vândut Alro, când vin și cer energie electrică dintr-o dată nu mai sunt buni” a adăugat Băsescu. Pe de altă parte acesta a mai susținut faptul că managerii de la Alro au venit la Președinție cu următorul mesaj: ”de trei ani trebuie să ne ducem să dăm șpagă cu valiza la Ministerul Industriilor pentru a primi contract”. ”Mai rău, suntem trimiși la cei care au contract de energie și ne dau energia electrică la preț de speculă" a spus președintele.
 

Demontarea unor intoxicări nereușite! 

În acest sens, Băsescu a mai afirmat că-n 2006 oficialilor dela Alro le lipsea circa 25 % din necesarul de energie care erau greu de obținut în sensul în care la Ministrul Industriilor le cereau mai multă șpagă decât dădeau la Energy Holding. ”Domnul Voiculescu era alt băiat deștept care cumpăra de la Rovinari energie și vindea la metrou. Trebuia să o vămuiască domnul Voiculescu.Sper ca Alro și alți consumatori să nu mai cumpere prin intermediari, să o facă direct. Ce consumator mai mare găsește acel domn director, care nu ar trebui să mai fie, care vine la televizor, mai mare ca Alro?” a adăugat șeful statului. Potrivit acestuia, pe directorul de la Hidroelectrica l-a văzut cum explica el că ”sigur, trebuie să vând acestor giganți externi ca să-mi dea banii înainte”.” Minciuna mai mare ca asta n-am auzit și nu știu de ce domnul acela încă mai e director. Ce consumator mai mare găsește el în exterior decât Alro Slatina? Ce garanție de consum mai mare să ai decât Alro Slatina, Sidex Galați…iar Alro plătește energia înainte.Înainte a fost Oprea Traian și a trebuit să-l rog pe Ministrul Industriilor să-l schimbe. Prin influența mea a fost schimbat cel care spunea că contractele sunt secrete ca și cum compania era moșia mamei lui. A ajuns foarte rău, oricum. E director adjunct. A fost înlocuit cu acest domn David, susținut de Geoană” a arătat Băsescu.  În opinia sa, nu a fost ideea lui Geaonă de a-l susține, ci a lui Vântu”. ”Nu am făcut influență  în detrimentul statului. Acum băiatul ăsta vine și ne explică cum trebuie să dea el la Energy Holding, iar la piticul Alro nu poate să dea direct. Habar n-am cine a făcut privatizarea și a dat-o rușilor, dar cine are ticăloșia să spună că Alro e băiat deștept, când el e consumator continuu, când e ditamai compania, să spună că trebuie să ia de la unul mare.  E un atac mediatic” a conchis președintele.  

”Am satisfacția că nu le-am dat țara pe mână”

În privința tentativelor repetate ale mogulilor de a-și impune cu forța propriile interese șeful statului a explicat  că și-n acest al doilea mandat al său aceștia nu vor reuși deoarece nu va negocia ” cu cei care vad țara ca pe propria lor moșie”. ” Nu există exemplu mai concludent decât băieții ăștia: vine găinarul șef la televizor și spune cum scumpește el carnea de pui. Ăștia sunt oamenii care fac politică  mediatică și dau informațiile în țară! Tot soiul de incompetenți, afaceriști cu interese și politicieni incompetenți care îsi vad de interese: Am găini trebuie să  îmi apar găinile, am porcii trebuie să îmi apar porcii, atât știu ei” a arătat președintele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.