Acasă Politic Băsescu: Dl Ponta, dacă interziceți traseismul, cum de stați lângă dl Dragnea,...

Băsescu: Dl Ponta, dacă interziceți traseismul, cum de stați lângă dl Dragnea, care vine de la PD?

DISTRIBUIȚI

Președintele Traian Băsescu a anunțat ieri, la a doua rundă de consultări cu partidele pe tema modificării Constituției (la care participă reprezentanții PSD, PNL și cei ai PC), că este de acord cu propunerea ca interdicția de a se trece de la un grup parlamentar la altul să fie inclusă în Constituție, însă i-a întrebat pe cei prezenți: „Dacă vă frământă așa de tare, cum de stați lângă domnul Dragnea, care vine de la PD?“. Traian Băsescu nu a uitat să-i amintească nici pe ceilalți foști pediști care acum sunt membri de vază ai PSD, precum Bogdan Niculescu Duvăz, Adrian Severin, Cristian Dumitrescu și Alexandru Sassu. Enumerarea l-a făcut pe Ponta să înghită în sec, semn că nu se aștepta ca președintele să-i atace cu propriile arme. Reamintim că PSD și PNL au boicotat dezbaterile convocate luni de președinte pe tema modificării Constituției, pe motiv că nu stau la discuții cu traseiștii politici, respectiv cu reprezentanții independenților prezenți și ei la Cotroceni.
Președintele Băsescu a precizat că este de acord cu majoritatea propunerilor făcute de Partidul Social Democrat și Partidul Conservator.
Totuși, dacă nu a avut de comentat la propunerile făcute de PC, a avut o „neînțelegere“ legată de documentul depus de PSD.
Astfel, la punctul 1, PSD a propus ca una din Camerele Parlamentului să fie aleasă prin vot direct, iar cea de-a doua să fie formată din votul Consiliilor locale, așa cum se arată în Tratatul de la Lisabona.
„Vă mărturisesc că nu știu despre ce articol din Tratatul de la Lisabona este vorba. Înainte de a nominaliza articolul, am rugămintea la PSD de a-mi spune care este acesta. Eu sunt unul din șefii de stat care a negociat articol cu articol Tratatul și nu cunosc un articol care să prevadă așa ceva“, a replicat Traian Băsescu. „Dar poate fi vorba de lipsa mea de înțelegere a Tratatului“, a mai adăugat, ironic, șeful statului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.