Acasă Politic Basescu – victima sfatuitorilor sai

Basescu – victima sfatuitorilor sai

DISTRIBUIȚI

Vicepresedintele PD, Viorel Pana, s-a retras ieri de la masa deciziilor, depunandu-si demisia din functia detinuta in partid in semn de protest fata de politica liderului Traian Basescu. Acesta i-a impus de la centru in organizatia de Constanta pe -stranierii- lui Stelian Dutu reveniti in partid dupa un periplu la PNL si PUR. Senatorul Viorel Pana, care patroneaza organizatia de la malul marii alaturi de sefa oficiului, Elena Mocanu, s-a ridicat impotriva deciziei lui Basescu de a oferi filiala -cadou- lui Stelian Dutu. -Nici macar nu m-a avertizat de acest lucru – or asa nu se face politica de echipa-, a aratat Viorel Pana.

Cu toata nemultumirea fata de seful partidului, el a evitat ieri un atac direct la adresa lui Basescu. Pana nu s-a ferit insa sa-i acuze pe -sfatuitorii- liderului PD ca il indruma pe acesta intr-o directie gresita. -Presedintele nu este un dictator, el incearca sa asculte pe toata lumea. Are un grup de sfatuitori care reuseste sa-si impuna punctul de vedere-, a spus senatorul democrat. El a adaugat ca echipa de consilieri a incercat sa introduca -un virus pe piata, astfel incat Pana sa iasa terfelit-. Totodata, Pana a sesizat ca la grupul parlamentar al PD s-au adaugat inca trei senatori, care s-au grabit sa il critice in sedinta BPN, acesta avand o -atitudine grosolana- la finalul unei -intreceri intre soimii patriei, care se calcau pe picioare pentru a fi remarcati de liderul partidului-. Desi nu a mentionat nume, el s-a referit, se pare, in primul rand, la Maria Petre, liderul grupului PD din Camera Superioara.

Considerat a fi -primul- dintre cei 12 vicepresedinti ai partidului, senatorul adus de Traian Basescu si mentionat intr-o formula guvernamentala (conform propriilor spuse), Viorel Pana considera ca presedintele partidului este cel care a facut sa existe acest conflict. El a atentionat insa ca -mai sunt si alte conflicte cu conducerea PD- de transat.

-Plecarea la PSD – o minciuna sfruntata-

Viorel Pana – care va pune si functia de vicepresedinte al Senatului la dispozitia partidului – a afirmat ieri raspicat ca nu va parasi PD si ca zvonul privind plecarea sa la PSD este -o minciuna sfruntata-. El nu se teme nici ca va fi dat afara din partid. -Nimeni nu-mi poate impune sa plec din PD si nimeni nu va fi atat de inconstient incat sa ceara excluderea mea. (…) Eu sunt senator al PD, nefacut de nimeni, ales de electoratul meu, pe care nu am cum sa il insel-. Fostul vice PD a spus ca nu a fost sunat de imigrantii democrati de la PSD si nici de alte persoane din conducerea partidului de guvernamant, dupa care a negat ca ar pleca la PUR. Acuzatia privind controlul pe jumatate exercitat de catre PSD la filiala PD Constanta a fost considerata de Pana -tot asa de reala cum e faptul ca organizatia centrala e condusa pe jumatate de Iliescu si pe jumatate de Nastase-.

Viorel Pana va ramane in partid impreuna cu oamenii sai, considerand ca -politica in partid nu face numai presedintele, ci pot face si cei 500 de membri de la Constanta. In plus, a aratat el, in PD nu exista numai 30 de oameni care il conduc, ci peste 100.000 de membri-. Totodata, Pana a exclus o legatura speciala cu fostul lider Petre Roman, aratand ca nu doreste o criza in PD. El crede ca problema integrarii la Constanta a grupului Stelian Dutu se putea rezolva prin negociere intre conducerea organizatiei si nou-veniti, si nu prin fuziune artificiala impusa de la centru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.