Acasă Politic Batalia pentru homosexuali

Batalia pentru homosexuali

DISTRIBUIȚI

Inainte de a se dezmetici complet dupa o vacanta caniculara, senatorii vor avea de dat astazi o batalie importanta in Comisia juridica. Dupa ce Guvernul a luat taurul de coarne adoptand o ordonanta de urgenta, dedicata acestui subiect, Parlamentul va trebui sa valideze dezincriminarea homosexualitatii. Clasa politica va avea de ales intre doua carti -de joc-: cea europeana, care recomanda nepedepsirea homosexualilor, si cea a prejudecatilor interne, care sanctioneaza aceste obiceiuri sexuale. Dupa ce in prima zi de sesiune extraordinara a pledat cu vehementa impotriva restituirii caselor, PRM va declansa astazi un nou scandal pentru audienta electorala sub stindardul sanctionarii homosexualilor.

Guvernul a abrogat de urgenta articolul 200

Comisia juridica a Senatului va intra, in aceasta dimineata, in raliul modificarilor legislative europene, dupa ce Guvernul a hotarat sa apese pedala acceleratiei, adoptand o ordonanta de urgenta prin care dezincrimineaza homosexualitatea. Subiectul, o adevarata sabie a lui Damocles, a planat toata sesiunea trecuta asupra Comisiei juridice din Camera Superioara. Abia astazi, senatorii si-au luat inima in dinti (la solicitarile repetate ale Guvernului) pentru a discuta acest subiect… cu multiple taisuri.

Ordonanta de urgenta -taie- problema, statuand abrogarea celebrului articol 200, prin care se incrimineaza relatiile sexuale dintre persoanele de acelasi sex, care se pedepseau cu inchisoarea de la unu la cinci ani, in forma Codului penal.

Manevre politice pentru integrare

Argumentele de forta ale acestei decizii sunt Constitutia Romaniei (care consacra principiul egalitatii intre cetateni fara deosebire de sex), Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale (care prevede ca -orice persoana are dreptul la respectarea vietii sale private si familiale-) si Pactul international cu privire la drepturile civile si politice, care stabileste ca -nimeni nu va putea fi supus vreunor imixtiuni arbitrare sau ilegale in viata particulara-.

Motivele acestor modificari de urgenta sunt insa legate de graba integrarii in Uniunea Europeana. Pe acest drum, puterea vrea sa inlature toate obstacolele, unul fiind -feudalismul- mentalitatii romanesti, care condamna homosexualitatea, conform tuturor sondajelor. PSD isi va risca pielea pe plan intern numai pentru a prezenta in fata Europei, in hainele emanciparii, imbracandu-si astfel legislatia dupa moda impusa de Consiliul Europei, prin Rezolutia 1123.

PRM pune tunurile pe homosexuali

Peremistii sunt hotarati, insa, sa puna puterea in ofsaid, militand pentru mentinerea articolului 200. Senatorul Aron Belascu – unul dintre cei doi reprezentanti ai PRM in Comisia juridica – si-a pregatit arsenalul pentru astazi, dupa ce a primit OK-ul partidului si al lui Vadim.

El isi va argumenta lupta printr-o interventie personala, in care ii responsabilizeaza pe cei care vor valida -liberalizarea- relatiilor intre persoane de acelasi sex. El va anunta decizia PRM de a face referendum in aceasta chestiune, dupa moda instituita deja de C.V. Tudor. Aron Belascu are sapte argumente pentru salvarea articolului 200, printre care acelea ca homosexualitatea este anticrestina, constituie ultraj la bunele moravuri, principalul mijloc de contaminare cu SIDA, fiind inceputul declinului oricarui popor si un pacat pedepsit de Dumnezeu in modul cel mai aspru.

Desi reprezentantii Opozitiei nu si-au exprimat inca parerea, este de presupus ca vor vota textul, intelegand recomandarile europene ca si UDMR – care considera formula -apropiata de cea agreata la Consiliul Europei- (Gyorgy Frunda, seful Comisiei pentru drepturile omului din Senat). Reprezentantii PSD vor trebui sa faca jocul Guvernului, daca nu au de gand sa intre in conflict cu seful lor de partid, premierul Adrian Nastase.

Pedepse mai mari – in compensatie

Desi Codul penal incrimina relatiile sexuale intre persoane de acelasi sex savarsite in public sau daca au produs scandal public, Guvernul a abrogat textul care permitea pedepsirea abuziva si extinderea ariei de incriminare.

In schimb, prin ordonanta de urgenta, se modifica alte articole, astfel incat sa fie pedepsiti cei care intretin relatii (homo si heterosexuale) cu copii – care nu au implinit varsta de 15 ani – prin violenta sau cu persoane aflate in imposibilitatea de a se apara ori de a-si exprima vointa. In aceste cazuri, pedepsele au fost majorate, fiind introdusa si pedeapsa complementara de interzicere a unor drepturi. Compensatia morala pe care o ofera aceste modificari are putine sanse sa coboare insa tensiunea dezbaterilor pe subiectul homosexualitatii, care va fi transformat dintr-o conditie de emancipare europeana intr-o mare batalie electorala.


Guvernul nu se sinchiseste de zgomotele PRM

Scandalul pritocit de PRM ii lasa rece pe reprezentantii Guvernului. Ei nu-si fac nici o problema in legatura cu ordonanta emisa, intrucat pleaca de la premisa ca actul normativ a fost elaborat in conformitate cu toate normele europene.

-Ordonanta a fost facuta tocmai in spiritul armonizarii legislatiei romanesti cu cerintele Consiliului Europei-, au declarat surse apropiate Palatului Victoria. Mai mult, guvernantii sustin ca actul normativ respecta inclusiv rigorile impuse de Biserica Ortodoxa Romana.

-Nu are nimic de comentat BOR, dar s-au gasit puritanii de la PRM sa ia pozitie-, au mai precizat aceleasi surse citate.

In legatura cu subiectul, Cabinetul Nastase nu si-a propus sa reactioneze la -provocarile- PRM, pornind de la premisa ca partidul condus de Corneliu Vadim Tudor nu este un partener de dialog al PSD si, ca atare, nu se impune un -raspuns-.

-Noi stiam ca mormonii au viziuni chiar mai liberale in ceea ce priveste sexualitatea-, a mai afirmat sursa chestionata.

Comisia pentru drepturile omului a dat unda verde abrogarii articolului 200

Comisia senatoriala pentru drepturile omului a aprobat, ieri, prin aviz favorabil, actul normativ prin care articolul 200 se abroga, respectiv hotararea pentru supunerea spre adoptare a proiectului de lege privind aprobarea OUG nr. 89/2001, pentru modificarea si completarea unor dispozitii din Codul penal, referitoare la infractiuni privind viata sexuala. Ordonanta mai prevede marirea pedepselor pentru cei care intretin relatii intime homosexuale sau heterosexuale cu un minor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.