Acasă Politic Bușoi: votul pe BREXIT, o enormă șansă ca britanicii să rămână în...

Bușoi: votul pe BREXIT, o enormă șansă ca britanicii să rămână în UE

DISTRIBUIȚI

„Din punct de vedere politic, actuala situaţie este o oportunitate pentru preşedinţia României la Consiliul UE, care poate fi un avocat al păstrării unităţii UE pentru cei 600.000 de români care trăiesc în UK. Este o şansă ca preşedinţia României la Consiliul UE să aibă contur (în afara ideilor antieuropene promovate de PSD-ALDE).” crede europarlamentarul Cristian Bușoi

„Atrag atenţia asupra declaraţiei preşedintelui Tusk care întreba „care este soluţia?”, sugerând astfel nevoia unui moment de gândire, înainte de orice decizie.

După votul din Parlamentul Britanic putem asista la un reset. „Exit-brexit” înseamnă ieşirea din gândirea rigidă şi punerea pe masă a tuturor variantelor, inclusiv a unui referendum în Marea Britanie, în care britanicii să se pronunţe din nou, evitând o pierdere majoră pentru Marea Britanie şi o situaţie rea pentru toată Uniunea Europeană.

Exit-ul din paradigma potrivit căreia Marea Britanie trebuie neapărat să iasă din UE, după ce a comis o incredibilă greşeală politică, nu înseamnă „hopa-mitică”, ci o şansă nesperată pentru regândirea întregii situaţii. Uniunea Europeană nu este perfectă, dar, fără Uniunea Europeană, tuturor europenilor ne este mai rău, nu mai bine.” conchide europarlamentarul PNL Cristian Buşoi.

3 COMENTARII

  1. Autorul nu pricepe democratia: un referendum e un referendum, nu se tot fac pina cind iese rezultatul dorit de partea cealalta.

    Se pare ca birocratilor care nu reprezinta pe nimeni le e frica ca vor primi lefurile micsorate.

  2. Pai, si Hitler a fost ales democratic. Ca britii, fraieriti de Faras si Johnson, au inghitit momeala , si- si dau seama de prostie,pot da inapoi. Ca Germania, e foarte fericita sa vada pe englezi afara, e clar ca buna ziua. Nu scrie nicaieri, ca e obligatoriu sa te spanzuri, si art.50, poate fi antamat oricand.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.