Acasă Politic Cățelandrul isteric Antonesu se visează ,,Mascul alfa”

Cățelandrul isteric Antonesu se visează ,,Mascul alfa”

DISTRIBUIȚI

Caracterul de țață mahalagioaică i-a jucat lui Crin Antonescu încă o festă care l-a aruncat, a câta oară, într-un derizoriu de-a dreptul penibil. Abia trezit din veșnicul somn de frumusețe, cu neuronul toropit de caniculă, Antonică s-a repezit să-și repete complicatul său program politic cel care, în esența lui, este compus din două cuvinte: ,,Băsescu demisia!”. Și, cu toate că, cel puțin deocamdată, Crinuțul este doar un chibiț căruia legea îi dă voie să participe la guvernare doar privind-o de la distanță, prin gaura cheii, nu pierde nici o ocazie de a se băga în seamă și a se rățoi isteric spre Palatul Cotroceni. Ceea ce l-a întărâtat, de curând, a fost declarația, pe propria răspundere, pe care Băsescu i-a cerut-o lui Hașoti, declarație privitoare la corectitudinea și mai ales originalitatea lucrărilor sale științifice. O cerere justificată după ,,autogolurile” pe care Guvernul Ponta și le-a administrat prin promovarea plagiatorului Mang, și de ce nu, după scandalul privitor la opera științifică a premierului Ponta. O cerere care l-a trimis pe Antonescu direct în domeniul zoologiei: ,,Pentru noi președintele țării nu e șeful unei haite de animale. Va învăța sa fie un lider civilizat”. Ca să parafrazăm un banc golănesc, din poziția sa de copreședinte al USL, Crin Antonescu ar trebui să aibă, în raport cu guvernarea cam același rol ca al testiculelor în actul sexual: participă, dar nu se bagă. Ei bine, nu! El chiar vrea să se bage: ,, Președintele României nu va primi niciun fel de astfel de declarații, o asemenea hârtie. La data pe care a stabilit-o domnia sa, adică luni, la ora 19:00, îl va învesti în funcție pe Puiu Hașotti. Vă asigur ca o va face fără să crâcnească fără să îsi mai bată joc”. Și, ca să fie și mai clar, Antonică ne asigură că Băsescu va semna numirea lui Hașott ,,ca un notar”. Ulterior, președinția a anunțat temeiul pe baza căruia Preșidenția se poate interesa de integritatea unui viitor ministru. Pagubă-n ciuperci. Antonescu știe una și bună: dacă nu semnează, eu și ai mei declanșăm procedurile de suspendare”.
Antonică și Masculul alfa
Spuneam mai devreme că, luat pe sus de retorica sa păguboasă, Antonică nu s-a sfiit să trimită viața noastră politică pe tarlaua zoologiei. Concret, el s-a lăudat că ,,Masculul Alfa îl va învesti pe Puiu Hașotti cu coada ușor între picioare”. O exprimare oarecum șchioapă prin care, trădat probabil de subconștient, Antonică îi recunoaște lui Băsescu rolul de ,,Mascul alfa”. Iar asta spune foarte multe despre propria psihologie a liderului PNL. Dacă ar face un pic de ,,economie la somn” iar în timpul stfel cîștigat s-ar uita la niște filme documentare dedicate animalelor, el ar afla că ,,Masculii alfa”, nu-și pierd rangul decât după ce sunt biruiți în luptă de un pretendent mai viguros. Din păcate, pentru noi toți și pentru viitorul acestei țări, dacă Băsescu este încă ,,Masculul alfa”, Antonescu nu este decât un ,,Crinuț”, un cățel care, neavând curaj să muște de adevăratelea, latră peste tot isrteric și pițigăiat, doar, doar l-o băga cineva în seamă.
Și apropo de viitorul Ministru al Culturii. Pus în fața acestui foc încrucișat, senatorul PNL Puiu Hașotti, cel  desemnat de premierul Ponta să preia șefia Ministerului Culturii, pare a lăsa ,,loc de întors”, pentru orice eventualitate. Concret, el a cerut ca o comisie secială, formată din specialiști în arheologie, să îi verifice lucrările și să-și dea cu părerea, dacă a plagiat sau nu. Sau, după cum a declarat el însuși, "În fața unui sobor de arheologi, pe care îi poate desemna Academia Româna din cadrul Institutului de Arheologie, să mă prezint cu toate lucrările mele și, dacă e vreunul care să spună că ceva e plagiat din tot ceea ce am scris eu, nu merit să fiu ministru". Cam la fel s-a lăudat și Mircea Diaconu: dacă justiția mă va dovedi incompatibil, ,,eu cobor din tramvai”. Și a coborât. Întrebați în legătură cu opera științifică a lui Hașotti, unii dintre colegii lui arheologi au spus, bineânțeles neoficial: ,,În ultimii 20 de ani s-a ocupat mai ales de politică. În materie de știință… mde… dacă a răsuflat ceva, probabil că a pornit de la vreunul dintre subalternii lui. Om trăi și om vedea”.
Vasile Surcel

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.