Home Politic Cazanciuc o avertizează cu un dosar penal pe Gorghiu

Cazanciuc o avertizează cu un dosar penal pe Gorghiu

DISTRIBUIŢI

Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, apreciază că timpul va demonstra dacă copreședintele PNL Alina Gorghiu are căderea morală să vorbească de premierul Victor Ponta. Aici ministrul Cazanciuc s-a referit evident la câteva posibilități combinate între ele: ca timpul să-i ofere o achitare/condamnare lui Victor Ponta și/sau timpul să-i ofere un dosar penal lui Gorghiu. Dacă ministrul Cazanciuc s-ar fi referit doar la achitarea/condamnarea lui Ponta și nu s-ar fi gândit la vreun dosar penal al lui Gorghiu, atunci evident Gorghiu avea căderea morală să îl critice pe Ponta în ambele situații. Așadar doar în cazul unui dosar penal al lui Gorghiu, la o eventuală achitare/condamnare a lui Ponta nu ar avea aceasta căderea morală să se exprime despre trimiterea în judecată a lui Ponta.

„Doamna Gorghiu continuă să nu înțeleagă că se află pe scaunul Brătienilor. Este alegerea liberalilor dacă vor să devină un partid de cancan. Timpul va demonstra dacă doamna Gorghiu are căderea morală să vorbească de Victor Ponta”, a declarat luni, pentru AGERPRES, ministrul Justiției.

Copreședintele PNL Alina Gorghiu susținea, luni, că „ministrul Cazanciuc ar trebui să plece acasă” în urma declarațiilor făcute cu o seară înainte la un post de televiziune.

„Am văzut declarațiile publice ale ministrului Justiției referitoare la cât de nepătați și cât de firească este o guvernare cu un prim-ministru trimis în judecată pentru fapte de corupție și cât de firească este viața politică în România și cât de morală este ea cu un președinte de partid condamnat deja într-o primă instanță pentru alte fapte, nu de corupție. Mă întrebam dacă domnul Cazanciuc n-ar vrea să plece domnia sa acasă și să lase în portofoliul de ministru al Justiției o persoană fie urmărită penal, fie inculpată, fie trimisă în judecată. Se pare că singurul criteriu de selecție în PSD pentru a fi într-o funcție publică este acela de a fi urmărit penal sau condamnat într-o anumită etapă procesuală. E jenant pentru un ministru de Justiție, indiferent de partidul care îl susține, să aibă o asemenea poziționare publică. Eu aștept să își retragă aceste vorbe și să ceară scuze tuturor cetățenilor cinstiți din România pentru asemenea declarații”, a precizat, la Palatul Parlamentului, Alina Gorghiu.

Ministrul Cazanciuc afirma, duminică seară, că face parte dintr-un guvern extrem de performant și dintr-un partid care, după trei ani de guvernare, are un procent de încredere mai mare decât cel cu care a pornit inițial.

„(Simt — n.red) că fac parte dintr-un guvern extrem de performant și dintr-un partid care, după trei ani de guvernare, are un procent de încredere mai mare decât cel cu care a pornit inițial. Ambii (Victor Ponta și Liviu Dragnea — n.r.) beneficiază de prezumția de nevinovăție, ca orice cetățean, până la o soluție definitivă. Nu am fost întotdeauna de acord cu ceea ce omul politic Victor Ponta a spus în spațiul public. Dar fără sprijinul prim-ministrului Victor Ponta nu am fi avut sute de milioane investiții în sistemul judiciar, nu am fi putut acorda sute de milioane restanțe salariale ca urmare a unor decizii greșite ale guvernelor anterioare, nu am fi avut normele de care sistemul are nevoie”, a declarat ministrul Justiției la Digi 24.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.