Acasă Politic Ce vrea oare Rareș Bogdan de îl atacă la A3 pe ministrul...

Ce vrea oare Rareș Bogdan de îl atacă la A3 pe ministrul de Externe care a reprezentat România la Haga, câștigând un teritoriu de 9700 km²

DISTRIBUIȚI

Pe 3 februarie 2009, avocatul atunci în vârstă de 36 de ani Bogdan Aurescu reprezenta România la Curtea de Justiție de la Haga în „războiul“ juridico-diplomatic cu Ucraina pentru delimitarea maritimă în Marea Neagră. Printr-o decizie ce poate fi considerată istorică, România a obținut atunci 79,34% din zona aflată în dispută cu Ucraina, de aproximativ 12.200 km², adică 9700 km² de platou continental și zonă economică exclusivă, cu importante resurse de hidrocarburi, ce pot asigura în viitor un înalt grad de independență energetică a României. Procesul a durat 4 ani, 4 luni și 18 zile și a încheiat o dispută bilaterală îndelungată, de 42 de ani (mai întâi cu URSS, apoi cu Ucraina).
Acum Bogdan Aurescu, fără a fi membru de partid, diplomat cu o carieră impresionantă, ocupă funcția de ministru de Externe.

Invitat prin telefon la Antena 3, europarlamentarul Rareş Bogdan, prim-vicepreşedinte PNL, cel mai probabil fără să știe despre ce e vorba, s-a declarat deranjat de comunicatul de sâmbătă al Ministerului Afacerilor Externe, pe tema plecării românilor în străinătate la muncă în plină pandemie.

„Ministerul spunea că nu e responsabilitatea lor. Eu vă spun că orice cetățean care e în afara granițelor, care are cetățenia română, este responsabilitatea ministerului și a țării sale. Dacă ar fi dat în Israel, în SUA, în Franța, Ministerul de Externe un astfel de comunicat, astăzi nu mai era în funcție nici ministrul, nici secretarul de stat, nici cei care au dat comunicatul, dar suntem în România. Eu vreau să aflu de ieri cine a dat acel comunicat prin care MAE se spală pe mâini cu privire la situația unor români. Nu ai voie să fac așa ceva”, a declarat Rareş Bogdan la Antena 3.

De fapt comunicatul spunea: „MAE precizează că a acţionat permanent în sprijinul cetăţenilor români care lucrează în străinătate, în conformitate cu responsabilităţile care revin instituţiei, stipulate în art. 5 în Legea 156/2000, în special în condiţiile apariţiei pandemiei de COVID-19.”

Ar vrea Rareș Bogdan și Antena 3 ca Aurescu să-și încalce atribuțiile legale și apoi să vină un procuror ca Adina Florea să-i facă dosar penal cum i-a făcut Codruței Kovesi că s-a implicat în aducerea în țară a condamnatului Nicolae Popa ca să execute închisoarea, deși nu ar fi avut așa ceva printre atribuții?
Poate s-a plictisit Rareș Bogdan în funcția de europarlamentar și ar vrea ministru de Externe?

6 COMENTARII

 1. Bogdan Aurescu e singurul competent SI OM VALOROS din GUVERN, iar Rareș Bogdan este cea mai mare nulitate politica……..

 2. Am o singura intrebare si eu. Dar, Va rog, un raspuns cat se poate de succint. Asadar, cui dintre Romani ii este simpatic, eu stiu, impunator macar prin ceva acest Rares?
  Nu pun aici niciun calificativ.
  Multumesc.

  Cu interes deosebit,

  Turin

 3. Rares Bogdan? Un neica nimeni, un nimerici care inafara sa dea din gura verzi si numai uscate nu are nic o alta calitate. In schimb are lipici la buzunar dovada postul de eurosparlamentar de care s-a lipit. Inaintea altora care erau mult mai calificati pentru acest post. Apropos, ceva engleza, franceza, smangleza stie? Macar la nivelul Veoricai???? M-as mira.

  Despre „nimeni” numai de bine!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.