Acasă Politic Guvern: se discută prelungirea stării de urgență și după 15 mai

Guvern: se discută prelungirea stării de urgență și după 15 mai

DISTRIBUIȚI

Pe 22 aprilie, președintele Klaus Iohannis declara că românii vor fi obligați să poarte mască după data de 15 mai pentru o perioadă nedeterminată, dar și că starea de urgență NU va fi prelungită încă o dată. Astăzi, purtătorul de cuvânt al Guvernului Ionel Dancă a anunțat că președintele nu a luat de fapt o decizie.

„Există toate scenariile pe masă. Există inclusiv posibilitatea prelungirii stării de urgenţă, există scenariul modificării acestei situaţii şi declarării stării de alertă care să permită autorităţilor adoptarea unor măsuri restrictive în continuare, de o amploare mai mică, aşa cum există posibilitatea renunţării la situaţia de urgenţă şi de a derula o campanie de informare amplă la nivelul populaţiei astfel încât gradul de conformare la recomandările autorităţilor să fie în continuare unul foarte ridicat” a declarat Dancă într-o intervenție la Digi 24.

”Situaţia rămâne în continuare riscantă. Răbdarea românilor care s-a dovedit una generoasă în raport cu recomandările autorităţilor (…) sigur că această răbdare are şi ea limitele ei. Am încercat în ultima perioadă să enunţăm diverse scenarii pentru a da o speranţă românilor că situaţia va putea fi depăşită în curând şi vom putea gradual să revenim la un ritm de viaţă normal. Dar acest lucru depinde nu neapărat de autorităţi, cât de evoluţia infecţiilor, ori în ultimele zile vedem că, în ciuda tuturor recomandărilor, poate şi pe fondul unei relaxări anticipate, grăbite, a populaţiei, au apărut noi  şi noi focare. De aceea trebuie să fim în continuare vigilenţi. Din păcate, nu putem să ne grăbim numai din  perspectiva răbdării populaţiei să ne grăbim să adoptăm măsuri care ne-ar putea întoarce în situaţia de a pierde de sub control gestiunea acestui fenomen” a adăugat șeful Cancelariei prim-ministrului.

El a subliniat că există „câteva priorităţi” şi sunt scenarii conform cărora sunt zone care prezintă un risc ridicat cu privire la răspândirea infecţiilor, cum ar fi restaurantele şi mall-urile „care nu vor fi în prima linie a măsurilor de relaxare”, în ciuda aşteptărilor unor categorii ale populaţiei.

Potrivit lui Dancă, măsurile vor fi decise doar în urma unei estimări „foarte riguroase” făcute în zilele dinaintea datei de 15 mai.

2 COMENTARII

  1. De ce trebuie sa port masca daca aceasta nu ofera nici o protectie ? Pentru cei care sunt raciti, bolnavi inteleg, dar pentru restul de ce ?
    Acel virus nu este de marimea unei gaze, sa fie oprit si vazut prin cele orificii ale mastii. Acei cretini, idiotii utili de la OMS stiu care este marimea acestui virus ? …a, nu este treaba lor ca nu sunt de specialitate, ei sunt pusi acolo pe criterii politice, ca cei de pe miristea romaneasca.
    La randul lor, acesti tovarasi poarta masca ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.