Acasă Politic Ciolacu a anunțat cine va fi ministrul Sănătății. Tătaru rămâne pe dinafară...

Ciolacu a anunțat cine va fi ministrul Sănătății. Tătaru rămâne pe dinafară din nou

DISTRIBUIȚI

În timp ce la PNL s-a decis continuarea negocierilor cu PSD, detalii AICI, Marcel Ciolacu anunța la Antena 3 ce nume ar putea propune PSD în viitorul guvern realizat într-o alianță cu PNL și UDMR.

Șeful PSD a spus că decizia privind începerea negocierilor cu PNL a fost luată fără discuții aprinse în interiorul partidului.

„Noi am luat decizia de a avea negocieri cu PNL, UDMR și minorități, asta nu înseamnă că în mod automat PSD intră la guvernare… Îs mândru de stabilitatea PSD, de modul cum au decurs discuțiile în interiorul partidului… Este pentru prima dată când nu am fost sunat de președintele unei organizații pentru o funcție”, a declarat Marcel Ciolacu, la Antena 3.

Ciolacu a mai spus că PNL și PSD trebuie să-și împartă ministerele Justiției și Finanțelor deoarece sunt ministere avizatoare.

„Dacă vrei să ai o construcție în care să nu păcălești nici una dintre părți, este normal ca unul dintre ministere să fie la un partid, celălalt la alt partid”,

Președintele PSD a dezvăluit ce nume ar putea să propună partidul pentru viitorul guvern.

„S-a discutat despre domnul Rafila, este cel mai îndreptățit să preia acum ministerul Sănătății, altfel valul 5 ne va pregăti nepregătiți… colegii cer ca prima linie a partidului… și eu solicit să mergem cu prima linie”, a spus Ciolacu.

Pe lista cu posibili miniștrii sunt Vasile Dâncu, Mihai Tudose, Alexandru Rafila și Gabriela Firea.

Ciolacu a mai spus că președintele Klaus Iohannis ar trebui să aștepte ca politicienii să finalizeze negocierile pentru a convoca partidele la consultări.

„Dacă va intra în altă logică, PSD va merge cu propria propunere de premier”, a declarat liderul PSD.

De asemenea, Marcel Ciolacu a recunoscut că prioritatea unei alianțe PSD-PNL nu va fi schimbarea Constituției în sensul transformării României în republică parlamentară.

„Avem un grup de lucru din luna februarie, eu nu m-am implicat ca să nu politizez subiectul s-a discutat și această modificare, dar nu cred că aceasta este urgența României”, a precizat Ciolacu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.