Acasă Politic Comunicarea oficială a Ministerului Sănătății este ca bancurile cu Radio Erevan

Comunicarea oficială a Ministerului Sănătății este ca bancurile cu Radio Erevan

DISTRIBUIȚI

Pe vremuri circula un banc politic cu o întrebare la Radio Erevan: Este adevărat că fiecărui cetățean din URSS i se va da o câte o mașină? Răspuns: Este adevărat numai că nu e vorba de câte o mașină, ci de câte o bicicletă și nu i se va da, ci i se va lua.

Așa a anunțat și Ministerul Sănătății vineri că „până în 2026 un număr de cel puțin 25 spitale noi sau unități spitalicești vor fi construite și dotate cu echipamente, cu fonduri din Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR)”, Ministerul publicând chiar și metodologia pentru infrastructura spitalicească publică nouă. Investiția totală se va ridica la peste 1.7 milarde de euro și noile construcții vor respecta cerințele de eficiență energetică (NZEB), a anunțat ministerul.

Întrebată luni într-o conferință de presă despre cele 25 de spitale noi, Adriana Pistol a răspuns ferm că nu se va construi niciun spital nou: „25 de spitale sunt selectate dintr-o listă de 49 pe baza acelor criterii care au fost elaborate pentru a primi bani să-şi îmbunătăţească stadiul în care ei lucrează acum. Spitale noi nu sunt decât acele spitale regionale. Nu au legătură acelea cu acestea 25. Problema este că nu vor construi 25 de spitale. În PNRR aceste 25 de spitale sunt finanţate pentru diverse îmbunătăţiri de construcţii, reamenajări, fie în totalitate, fie parţial în anumite secţii, deci nu se vor construi 25 de spitale”, a explicat secretarul de stat Adriana Pistol. Întrebată de jurnaliști de câte spitale noi este vorba, aceasta a răspuns ferm: „niciunul”.

Luni seară, Ministerul Sănătății a revenit cu precizări anunțând lista spitalelor pentru care există finanțare :

„Pentru corecta informare a opiniei publice, în urma consultării cu Ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, Secretarul de Stat, doamna Adriana Pistol face următoarele precizări:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.