Acasă Politic Copos denunta grupurile de interese din spatele anchetei DNA

Copos denunta grupurile de interese din spatele anchetei DNA

DISTRIBUIȚI

Vicepremierul George Copos a cerut sambata Biroului Permanent al Partidului Conservator -sa ia act- de demisia sa din functiile detinute de el in Biroul Politic, in Biroul Permanent si in Consiliul National al partidului. Cu toate acestea, colegii de partid nu au vrut sa accepte hotararea lui Copos, invocand ca nu e nici locul, nici momentul potrivit pentru o astfel de demisie.

Vicepremierul a anuntat ca nu-si va inainta demisia si din guvern si ca va recurge la acest gest numai daca va fi gasit vinovat de organele de cercetare penala.

George Copos a tinut sa precize si de ce doreste sa se retraga din partid: asocierea sa, in calitate de urmarit penal, cu partidul pe care il reprezinta.

-Pentru simplul motiv (…) pentru ca in ziarul <Ziua>, in editia de astazi, a aparut sigla Partidului Conservator cu mine prezent pe prima pagina. Pentru ca am fost persoana care de doua ori m-am opus in Guvernul Romaniei ca sa fie cumparate 8% din actiunile Petrom, sa fie indreptate catre un grup de interese din care fac parte <Realitatea>, <Ziua>, <Averea>, <Gardianul> si nu mai stiu cine. Acesta este motivul pentru care am luat aceasta decizie, daca vreti sa mergem atat de departe-, a explicat vicepremierul.


-Eu astazi am rugat Biroul Permanent sa ia act de demisia mea din Biroul Politic, din Biroul Permanent si din functia de membru al Consiliul National-, a afirmat sambata vicepremierul conservator George Copos. Desi Copos a lasat sa se inteleaga ca e hotarat in decizia luata si ca nu se va razgandi, versiunile colegilor de partid au fost diferite de ale sale. -Domnul Copos a informat astazi asupra unei intentii. Urmeaza sa analizam zilele urmatoare aceasta intentie-, a precizat ministrul economiei, Codrut Seres. Se pare ca intentia lui Copos a fost neclara si pentru ceilalti membri PC. Vicepremierul nu a facut inca nici o demisie scrisa si semnata, iar alti colegi au afirmat ca nu au ce analiza pentru ca demisia este un act unilateral.

Majoritatea membrilor PC si-a aratat sprijinul pentru vicepremier si l-a rugat sa-si reconsidere pozitia. -Consiliul Executiv al partidului a considerat ca nu e nici momentul si nici locul acestui gest-, a afirmat presedintele Consiliului Executiv al PC, senatorul Sabin Cutas. In plus, presedintele PC Bucuresti,Valentin Nicolau a aruncat vina de partea cealalta a baricadei.

-In cazul in care se dovedeste ca justitia a fost folosita in scopuri politice, consider ca este necesara demisia sefului Departamentului National Anticoruptie. Colergul nostru, George Copos, isi va clarifica problemele-, a declarat Nicolau.

Vicepremierul a primit sprijin si din partea presedintelui partidului, Dan Voiculescu, care nu s-a deplasat de la Londra pentru a participa la Biroul Permanent al formatiunii sale, insa i-a trimis o scrisoare lui Copos.

-Din nefericire, in Romania ultimilor 15 ani, s-a demolat mult si s-a construit putin, s-au construit imperii din carton si, din pacate, Romania a cazut prada unor mafii transpolitice, care au continuat cu santajele si traficul de influenta indiferent de culoarea politica a guvernelor. Copos al nostru nu face definit parte din aceste mafii-, se arata in scrisoarea trimisa de liderul conservator. Voiculescu a adaugat ca, in ceea ce il priveste pe vicepremier, acesta merita din partea membrilor PC -prezumtia de nevinovatie-.

Pentru ramanerea la guvernare

Tocmai vicepremierul George Copos a fost cel care a sustinut in sedinta de Birou Permanent o motiune prin care pleda pentru ramanerea partidului la guvernare. -In primul rand, ma uit la sigla, care este o balanta, deci arata echilibrul. Noi am asigurat stabilitatea in acest guvern-, a argumentat Copos. -Avem responsabilitatea politica de a merge inainte. Puterea politica se cucereste foarte greu. Sansa ajungerii la guvernare este unica. Sustin cu tarie ideea de a ramane la guvernare-, si-a incheiat Copos discursul. Intrebat insa daca, pe cont propriu, nu va renunta la functia pe care o detine in guvern din cauza scandalului in care este implicat, vicepremirul a afirmat ca numai daca va fi gasit vinovat va demisiona de la guvernare.

De cealalta parte, cel care a sustinut motiunea de iesire a PC din executiv a fost Valentin Nicolau. -Am propus o data: ziua in care Bruxelles va lua o decizie in privinta aderarii Romaniei la Uniunea Europeana. Indiferent de decizia Uniunii Europene, noi sa iesim de la guvernare. Am considerat ca e o solutie logica si necesara-, a incheiat presedintele organizatiei bucurestene. Si Biroul Permanent a pledat pentru ramanerea la guvernare, o decizie finala in acest sens urmand sa fie luata la congresul din 12 februarie.

Singur la DNA

Pentru ca nu a vrut sa vorbeasca despre acuzatiile care i se aduc, legate de o afacere facuta in 2004, cu sigla PC in spate, George Copos a transmis ieri o declaratie de presa separata, prin care afirma ca nu cunoaste alte detalii ale anchetei care il vizeaza. -Personal, pana in prezent, nu am fost incunostiintat direct, de catre autoritatile competente, cu privire la realitatea investigatiilor, continutul acestora si nu sunt in masura sa ofer nici o informatie suplimentara cu privire la context-, a declarat Copos. El a mentionat ca a aflat de redeschiderea anchetei de la televizor si ca a gasit citatia de -invinuit- joi dupa-amiaza in cutia postala. -Trebuie sa ma prezint la DNA luni. Luni, la 13.00, voi fi acolo. N-am nici o teama. O sa ma prezint singur la DNA-, a incheiat George Copos. Tot ieri, Copos a anuntat ca isi va scrie demisia din functiile detinute in partid in cursul zilei de astazi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.